Kapr po břeclavsku

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kapr
    • 1
      ks mléko
    • 150
      g máslo
    • 60
      g hladká mouka
    • 1
      ks citron
    • 1
      lžíce mletá paprika
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      špetka drcený kmín
    • 5
      lžíce grilovací koření
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Naporcovaného kapra vložíme na několik hodin do studeného mléka (nejlépe přes noc). Poté porce omyjeme vodou, nasolíme, pokapeme citronem a necháme odležet. V hladké mouce zamícháme kmín, papriku a grilovací koření. V ní obalíme porce kapra a opečeme je na 2/3 rozehřátého másla na pánvi přikryté pokličkou. Po opečení ze všech stran porce vložíme do mísy a ještě horké přelijeme máslem s utřeným česnekem. Podáváme s bramborovým salátem nebo kaší.
Zařazení: Maso Rybí Slovník pojmů
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Lojzinkaa
    Lojzinkaa |

    7. 9. 2013 14:15

    Dnes jsme měly s přítelem k obědu a byl vynikající :-)

  • Renata
    Renata |

    26. 11. 2012 11:04

    Přidejte recept i na tyto stránky a soutěžte o nový iPad mini :) http://www.soutezplus.cz/s/uMaWTQdh/

  • Kája Nehodová
    Kája Nehodová |

    16. 4. 2012 19:27

    Hned bych si rybu dala, už po přečtení receptu se mi sbíhají sliny. A s bramborovou kaší už jí vidím na talíři hned zítra!

  • la-papaya
    la-papaya |

    14. 5. 2011 14:50

    taky jsem zapomněla na kmín, ale i tak to bylo super

  • Hana Gráfová
    Hana Gráfová |

    8. 10. 2008 16:35

    Dneska jsme to měli k obědu - bylo to opravdu výborné

  • Dominika Baránková
    Dominika Baránková |

    18. 7. 2008 07:54

    Naprosto luxusní záležitost. Já která jsem ryby v životě nejedla jsem si teda fajnově pochutnala:o)) a bylo to dobrý i bez drceného kmínu, který jsem zapomněla přikůpit:o)

  • Anonym
    Anonym |

    3. 8. 2007 15:35

    moc vyborny dnes jsme ho k obedu

  • Zuzana Turčíková
    Zuzana Turčíková |

    27. 9. 2006 16:59

    Výborný a rýchly recept, ktorý si nevyžaduje žiadne špeciálne ingrediencie. Kapor je chutný, dobre prepečený. Ozaj vynikajúce, celej rodine chutil. Jeden z najlepších receptov na úpravu rýb, aký som mala možnosť pripraviť.

  • Marta
    Marta |

    26. 11. 2004 06:45

    Můj přítel nemá rád ryby. Jí je minimálně a to ještě "brble". Když se dozvěděl, že bude kapr, nebyl zrovna nadšen. Já postupovala přesně podle návodu, jen česnek jsem přidala do přepuštěného másla ještě na plotně. Byl totiž hodně pálivý a takto trochu ztratil na své agresivitě. No a přítel mlaskal blahem a prohlásil, že takto můžu kapra upravit i na Štědrý den a on si báječně pochutná. Opravdu je to moc dobré.