Dýňová žemlovka (nádivka)

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 650
      g dýně - očištěná a nastrouhaná, cca
    • 6
      ks rohlík - starší
    • 3
      stroužek česnek nastrouhaný
    • 100
      g červená paprika - drobně pokrájená
    • 150
      g uzené maso - vařené nebo šunka, salám...
    • 2
      lžíce petrželka
    • sůl a pepř
    • muškátový květ dle chuti, není nutný
    • 4
      ks vejce
    • mléko - dle potřeby
    • tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nastrouhanou dýni smícháme s česnekem, paprikou, petrželkou, žloutky, drobně pokrájeným uzeným masem (uzeninou), osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým květem a přidáme na kostičky pokrájené starší rohlíky, které do zeleninové směsi vmícháme a necháme je v ní asi 15 minut zvlhnout.
2
Pokud je směs tuhá, zakápneme troškou mléka, pokud je směs řídká, vmícháme strouhanku nebo přidáme ještě rohlík. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků, vše nandáme do připravené formy (pekáčku) a dáme zapéct dozlatova v rozehřáté troubě na střední teplotu.
3
Žemlovku podáváme teplou s bramborovou přílohou nebo studenou jako chuťovku s čerstvou zeleninou nebo salátem.
4
Pokud **vynecháme maso**, máme **vegetariánský pokrm**.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.