Vepřová kýta na kousky s omáčkou a rýží

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ziťulka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,2
      kg vepřová kýta
    • 2
      ks cibule velké
    • 5
      lžíce olej
    • 6
      balení rýže
    • 2
      l vařící voda
    • sůl podle potřeby
    • pepř mletý podle potřeby
  • Na zahuštění
    • 250
      ml voda
    • 7
      lžíce hladká mouka vrchovatých

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a necháme přes noc uležet v lednici. Na oleji osmažíme cibulku nakrájenou na proužky. Po chvilce přidáme maso s zprudka opečeme, aby se zatáhlo, pak podlijeme vodou.
2
Až je maso hotové, dolijeme 2 litry vařící vody z rychlovarné konvice. Zahustíme moukou, rozmíchanou ve vodě a necháme ještě tak 10 minut provařit, dochutíme solí a pepřem. Podáváme s rýží.
Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 |

    27. 3. 2018 13:50

    ...zdravím! ...nechtěl jsem, ale nemohu jinak, než reagovat :( ...prosím, když přidáváte recept, vyzkoušejte ho OSOBNĚ a fotky vkládejte jen SVÉ VLASTNÍ, nezkopírované ...vím, že z jiných webů Vás uživatelky za toto doslova vyštípaly a své recepty jste nakonec sama odstranila, protože dokolečka moderátorky mazaly Vaše zcizené fotografie a upozorňovaly na nedostatky v postupech a ingrediencích ...já Vás vyštípat nechci, ale vydávat cizí za vlastní, to vadí každému ...uvidíte, že Vaše vlastní výtvory Vás budou těšit více, než nesmyslné postupy a cizí fotografie :)

Další doporučené recepty: