Opilý kapucín

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 170
      g moučkový cukr
    • 4
      ks vejce
    • 160
      g strouhanka
    • 0,3
      l smetana ke šlehání
    • citronová kůra
    • máslo a strouhanka na vymazání a vysypání formy
  • Omáčka
    • 0,8
      l bílé víno
    • 200
      g cukr krupice
    • skořice
    • 2
      ks hřebíček
    • 2
      lžíce pomerančový likér
    • šťáva a kúra z poloviny citronu, štáva z poloviny pomeranče

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Polovinu cukru utřeme se žloutky do pěny, vmícháme citron.kúru, strouhanku a tuhý sníh z bílků, smíchaný se zbylým cukrem, těsto dáme do vymazané a vysypané bábovkové formy a ve středně horké troubě upečeme. Po vyklopení poléváme omáčkou tak dlouho, až se vpije do bábovky.
2
Omáčka: víno svaříme s cukrem, citronovou kůrou a štávou, pomerančovou štávou a kořením, přecedíme a vmícháme likér.
3
Porce před podáváním můžeme zdobit kopcem dotuha ušlehané smetany.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: