• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty
  • Recepty.cz
  • Prune tart aneb netradičně opilý švestkový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Prune tart aneb netradičně opilý švestkový koláč

autor: aiša
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Prune tart aneb netradičně opilý švestkový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 20
      ks švestky čerstvé nebo mražené
    • 1
      dl hnědý rum
  • Na těsto
    • 175
      g hladká mouka
    • 125
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      ks žloutek
    • 70
      g moučkový cukr
  • Na krém
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 50
      ml mléko
    • 1
      ml vanilková esence
    • 3
      ks vejce
    • 70
      g cukr 50-70
  • Na glazuru
    • 3
      lžíce meruňkový džem 2-3
    • 2
      lžíce hnědý rum 1-2

Postup přípravy receptu

1
Švestky vypeckujeme a namočíme na 4 hodiny do rumu. Všechny suroviny na těsto smícháme a vypracujeme těsto, které dáme na 30 minut do chladničky uležet. Těsto potom rozválíme na průměr 30 cm (tak, aby pasovalo do koláčové formy - takové s vroubky na boku). Do formy těsto uložíme tak, aby bylo vytáhnuté až na okraj formy. Na povrch těsta položíme papír na pečení a na něj suché fazole nebo hrách na zatížení - jinak se na těstu vytváří bubliny. Pečeme při 170 °C asi 10 minut. Potom dáme papír dolů a dopékáme ještě 5 minut.
2
Mezitím si připravíme krém: smetanu s mlékem a vanilkou povaříme na mírném ohni asi 5 minut. Přidáme cukr a vajíčka a dále vaříme za stálého míchání metličkou, než směs začne houstnout.
3
Korpus vyjmeme z trouby a poklademe na něj marinované švestky a zalejeme houstnoucím krémem. Vložíme do trouby a dopékáme 15-20 minut.
4
Nakonec povaříme džem s rumem a glazurou potřeme ještě teplý koláč. Konzumujeme až studené - má o moc lepší chuť, no nejlepší je druhý den.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečný koláč "Tart Tatin"

Jablečný koláč "Tart Tatin"

Ovocný tart

Ovocný tart

Malinový tart s mandlemi

Malinový tart s mandlemi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dana K. | 5. 2. 2017 16:30

    Výýýborný, naprosto luxusní koláč. Jen jsem místo smetany ke šlehání použila 12%ní smetanu a je to dostačující. A povrch koláče jsem posypala opraženými mandlovými lupínky. Určitě zopakuji.

  • Evča | 27. 9. 2015 12:04

    Opravdu výborný koláč! Chválil ho i přítel, který jinak sladké nerad :)

  • perl | 19. 6. 2012 20:00

    Jen češtinářská připomínka "koláčová forma s vroubky" :-P

  • enet 64 | 9. 2. 2012 17:12

    Vypadá výborně, hned vyzkouším. <:-)

  • Pavlína Špeciánová | 13. 8. 2009 09:46

    Moc dobrý,vláčný koláček.Není přeslazený.Včera jsem upekla a měl velký úspěch.Dávám 1. Nic jsem na receptu neupravovala jen jsem dozdobila plátkama mandlí. Přikládám foto.

  • Ivča R. | 23. 10. 2006 10:35

    Vynikající koláč!!!Příště musím udělat ze dvou dávek

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Hnědý rum Máslo Meruňkový džem Mléko Moučkový cukr Smetana ke šlehání Sůl Švestky Vanilková esence Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jižanské fazole s klobásou

Jižanské fazole s klobásou

Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče,  Rohlíky...

Kynuté těsto na Buchty, Záviny,…

Makové koblížky

Makové koblížky

Linecké banánky

Linecké banánky

Tvarohový koláč líné ženy

Tvarohový koláč líné ženy

Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené ve slanině

Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené…

Kávový dort s kávovou šlehačkou

Kávový dort s kávovou šlehačkou

Pivní marinované špízy

Pivní marinované špízy

Chutná čína ze sojového masa

Chutná čína ze sojového masa

Doporučujeme

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

60 minut
Vosí hnízda III.

Vosí hnízda III.

40 minut
Pracny z roku 1900

Pracny z roku 1900

40 minut
Kakaové ořechy s kokosovým krémem

Kakaové ořechy s kokosovým krémem

30 minut
Čočkové ragú

Čočkové ragú

15 minut
Svařák

Svařák

15 minut
Gnocchi se slaninou, sušenými rajčaty a parmazánem

Gnocchi se slaninou, sušenými rajčaty…

8 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

Poslední sledované recepty

476
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
245
Zapečené těstoviny se slaninou a smetanou
Zapečené těstoviny se…
234
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
147
Tvarohová zmrzlina Míša
Tvarohová zmrzlina Míša
80
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…

Zajímavé články

Bezlepkové vánoční cukroví: Linecké, tatranské pracny i rumové kuličky
Bezlepkové vánoční cukroví: Linecké, tatranské…
Jak snadno oloupat krevety, vejce nebo třeba granátové jablko? Zkuste naše triky!
Jak snadno oloupat krevety, vejce nebo třeba…
Nejkrásnější perníčky na vaší tabuli: Inspirujte se v naší galerii a zdobte jako profík
Nejkrásnější perníčky na vaší tabuli: Inspirujte…
Vanilkové rohlíčky 13x jinak. Zkuste lahodnou obměnu oblíbeného cukroví
Vanilkové rohlíčky 13x jinak. Zkuste lahodnou…
Vaječný likér: Recept a video, jak připravit sladkou vánoční klasiku
Vaječný likér: Recept a video, jak připravit…
AHA.cz Nepovedená láska ve StarDance: Pavlovičová v péči psychologa

Nepovedená láska ve StarDance: Pavlovičová v péči psychologa

Mimibazar Ideální strava při nemoci: 6 jídel, která podpoří vaší imunitu

Ideální strava při nemoci: 6 jídel, která podpoří vaší imunitu

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy 12 skvělých tipů,  jak ušetříte na jídle. Až 2 tisíce měsíčně!

12 skvělých tipů, jak ušetříte na jídle. Až 2 tisíce měsíčně!

Ženy.cz V těchto botách na sněhu neuklouznete: Které modely zvolit do městské břečky i na hory?

V těchto botách na sněhu neuklouznete: Které modely zvolit do městské břečky i na hory?

Blesk.cz Hanbaté British Fashion Awards: Polonahá Amelia Grayová, Pamela bez make-upu a bodliny Rity Oraové

Hanbaté British Fashion Awards: Polonahá Amelia Grayová, Pamela bez make-upu a bodliny Rity Oraové

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Dvojplamen aneb kdo ze zvěrokruhu najde do konce roku toho pravého?

Dvojplamen aneb kdo ze zvěrokruhu najde do konce roku toho pravého?

Abecedazahrady DIY tip na podzimní dekoraci: Podle videonávodu si vytvořte vázu z dýně

DIY tip na podzimní dekoraci: Podle videonávodu si vytvořte vázu z dýně

Další doporučené recepty:

Prsíčka v zeleninovém kabátku
Prsíčka v zeleninovém kabátku
Pršut s melounem
Pršut s melounem
Pruhované ovoce
Pruhované ovoce
Prvorepubliková paštika z kachních jater
Prvorepubliková paštika z kachních jater
Přátelské kotletky
Přátelské kotletky
Překvapení v tortile
Překvapení v tortile
  • Recepty.cz
  • Prune tart aneb netradičně opilý švestkový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotné kontaktní místo/Single Point of Contact