Česneková krkovička na houbách

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g vepřová krkovice - plátky
    • 2
      ks cibule
    • 5
      stroužek česnek
    • sůl a pepř
    • 250
      g čerstvé houby nebo mražené, krátce povařené a scezené
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob) nebo hladká mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky masa po stranách nařízneme, osolíme, opepříme a potřeme nastrouhaným nebo rozetřeným česnekem. Dno pekáčku posypeme pokrájenou cibulí a pokrájenými, předvařenými houbami, na které položíme připravené plátky masa, trochu podlijeme, zakryjeme alobalem nebo poklicí a dáme péct do předehřáté trouby na 35 minut.
2
Pak maso odkryjeme, otočíme a dopečeme doměkka a dozlatova. Podle potřeby podlijeme a na konci pečení šťávu zahustíme Solamylem nebo moukou rozmíchanou v trošce vody, dochutíme dle potřeby a necháme v troubě ještě krátce probublat.
3
Podávat můžeme téměř s jakoukoliv přílohou.
4
Zahušťování šťávy není nutné, záleží na naší chuti. Můžeme jí například zjemnit i smetanou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Andrea
    Andrea |

    22. 11. 2016 23:28

    Výborné!! Doporučuji. Podlévala jsem vývarem z bujonu. Určitě uvařím znovu. <3

  • Andrea
    Andrea |

    22. 11. 2016 23:28

    Výborné!! Doporučuji. Podlévala jsem vývarem z bujonu. Určitě uvařím znovu. <3

  • Michaela
    Michaela |

    18. 1. 2014 19:07

    Krkovička byla skvělá, hub máme ješte dost, tak ještě někdy uděláme. A příště se smetanou ;) .

  • Jakub
    Jakub |

    27. 9. 2013 13:26

    Moc dobre.............

  • L.Mašínová
    L.Mašínová |

    16. 9. 2013 13:04

    Vynikající a vůbec jsem nezahušťovala. Podávala jsem s vrtulema :-P , máme boule za ušima a v bříškách jako v pokojíčku, díky Lenka.

  • leednacek
    leednacek |

    11. 1. 2013 16:41

    Jednoduché a dobré. I se smetanou a nakrájené na kostky.

  • Nina B.
    Nina B. |

    25. 9. 2012 14:36

    Dobrý den :-) . Maso z krkovice bylo křehoučké a mělo bezvadnou chuť, určitě jí rodině opět upeču.

  • Pravencová
    Pravencová |

    13. 1. 2012 12:04

    O lesní houby mám nouzy tak jsem dala žampiony.Nevařila jsem je a dala rovnou.Zachvíli jdu nandavat s vařenými brambory a moc se těším,hezky to tu voní :)))

  • Mirek
    Mirek |

    1. 1. 2012 18:17

    Rychlý a dobrý oběd, taky skoro bez práce. Nezahustil jsem ničím, jen přilil šlehačku a dal jsem k tomu brambor, zkuste, je to super.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: