Bramborovo-vepřové karbanátky s uzeným bůčkem

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 23
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vepřová plec
    • 500
      g uzený bůček
    • 1
      ks cibule
    • 3
      ks rohlík starší
    • 1
      lžíce majoránka sušená
    • 3
      stroužek česnek
    • 2
      ks vejce
    • 3
      ks brambory syrové,jemně nastrouhané
    • sůl dle chuti
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vepřovou plec, uzený bůček (bez kosti) a cibuli umeleme v masovém strojku. Rohlíky nakrájíme na kostičky a krátce je namočíme ve vodě. Pak je vymačkáme a také pomeleme. Jednu půlku rohlíku necháme suchou a umeleme ji nakonec, abychom vyčistili strojek.
2
Syrové brambory najemno nastrouháme, vymačkáme vodu a přidáme k mleté směsi. Do umletých surovin přidáme majoránku, prolisovaný česnek, vejce a sůl dle chuti (pozor, bůček je slaný!). Vše řádně promícháme a necháme asi hodinu odležet. Z připravené směsi vytvarujeme karbanátky, které dáváme na pánev s rozehřátým olejem, smažíme dozlatova a zvolna, aby se hezky propekly i uvnitř.
3
**Příloha se hodí jakákoliv bramborová:** kaše, salát...
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ivana
    Ivana |

    6. 5. 2013 13:48

    byly šťavnatý, voňavý po uzeným a zbouchli jsme je naposezení :DDDD

  • Zuzana Rejklová
    Zuzana Rejklová |

    20. 8. 2012 11:08

    Jsou moc dobré :-P . Dělala jsem je včera k obědu s okurkovým salátem a bramborem a všichni jsme se olizovali, děkuji za nový recept na karbanátky a přeji pěkný den.

  • Montana
    Montana |

    9. 2. 2012 18:43

    Děláme takové normální jako se dělá sekaná. Recept mě zaujal a chtěla jsem zkusit něco nového. Táta říkal, že je mám lepší než mamka a přítel, že takové ještě nikdy nejedl. Určitě je ještě někdy udělám.

  • Morávková
    Morávková |

    16. 9. 2011 08:33

    Vyzkoušejte, jsou perfektní <:-) ! Pomlelela jsem s pleckem všechno, moravský uzený bok, rohlíky, česnek, cibuli i brambory. Přidala jsem trochu mlíka místo vody. Karbanátky mají skvělou chuť, jsou hodně šťavnaté a budu je dělat určitě častěji.

  • Babeta
    Babeta |

    24. 7. 2011 10:29

    Doporucuji, stoji to za to!

  • Štěpka
    Štěpka |

    6. 6. 2011 10:49

    perfektní karboši, lepší jak od mamči :-* <:-) !

  • Tomík
    Tomík |

    28. 4. 2011 14:27

    1* 8-)

  • E.P.
    E.P. |

    12. 4. 2011 15:22

    :-* ;-) :-P !!!

  • Hanka
    Hanka |

    1. 3. 2011 06:51

    Lepší karbanátky jsem ještě nejedla,měli jsme je s kaší,je dobré dělat menší placičky,aby se dřív propekly.

Další doporučené recepty: