Zapečené brambory s cuketou a třemi sýry

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: pippiva

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks brambory 600-700 g
    • 2
      ks cuketa 400-500 g
    • 100
      g gorgonzola muzeme nahradit nivou
    • 50
      g strouhaný parmazán
    • 50
      g měkký sýr zrajici, napr.: Romadur, Hermelin, Brie
    • 1
      ks vejce
    • 2
      ks česnek strouzky
    • strouhanka
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory uvaříme i se slupkou, ještě teplé oloupeme a dobře rozmačkáme. Cuketu umyjeme a nakrájíme na kostičky. V panvi rozehřejeme olej, dáme smažit oloupaný česnek v celku, přidáme cuketu a necháme ji změknout. V míse smícháme brambory, vychladlou cuketu (česnek odstraníme), vejce, parmazan,osolíme, opepříme a promícháme. Zbylé dva sýry nakrajíme na kousky, přidáme ke směsi, promícháme. Pekáček vymastíme olejem, vysypeme strouhankou. Poklademe bramborovou směsí, posypeme strouhankou a pokapeme olejem. Dáme zapéct do teplé trouby na 200 °C po dobu 30 minut. Po upečení necháme trochu odstát a podáváme společně se zeleninovou přílohou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Julianka 84
    Julianka 84 |

    17. 9. 2013 12:07

    Skvele,dekuji autorce.

  • ZOEN
    ZOEN |

    29. 7. 2013 21:20

    Skvělý recept, jednoduchý a výborný.

  • Hanka
    Hanka |

    7. 12. 2012 07:28

    Ráda jsem vyzkoušela bylo to skvělé,chutově vyvážené a hlavně bez masa O:-) !!!

  • kolousek
    kolousek |

    16. 9. 2012 19:38

    moc dobre papanicko, deti mi taky bastili bez reci

  • nnln
    nnln |

    29. 5. 2011 10:04

    tak snad nebudeš pohoršena:) ale asi to bude vážně jen název výrobku, možná nějaká směs parmezánu.. nevim. ale prodávají ho třeba v bille a je to takový malý červený pytlík, sýr je už nastrouhaný. ale "smrdí" i chutná docela dobře:)

  • pippiva
    pippiva |

    29. 5. 2011 09:40

    Formaggio da pasta je pro me zatim neznamy pojem :-\ , budu se muset v cervenci "doskolit" (jedem do Ceska <:-) ) :-D

  • nnln
    nnln |

    29. 5. 2011 08:42

    taky jsem použila Formaggio da pasta. sice vlastně netuším, zda je to druh sýra nebo jen nějaká obchodní značka, ale "pravý" parmezan jsem jedla jen jednou, je to už dávno, ale chuť mi přišla celkem podobná.. ale už je to fakt dávno:) Teď jen doufám, že se na zahradě cuketa urodí, protože ji jíme v různých obměnách tak třikrát týdně ;-)

  • pippiva
    pippiva |

    28. 5. 2011 23:39

    Parmezan jeste muzes nahradit italskym Grana Padano nebo ceskym Gran Moravia. Jsem rada,z e chutnalo ;-)

  • recepty73
    recepty73 |

    27. 5. 2011 19:38

    ...brambory a cuketu jsem krájel na plátky, ze sýrů použil Nivu, Hermelín a Formaggio da pasta, jelikož Pasmesán je jaksi zrovna nedostatkové zboží =-O , strouhanku jsem dal čerstvou, pokapal máslem a byla to :-P :-P :-P ...

  • pippiva
    pippiva |

    25. 5. 2011 23:08

    Tesi me, ze chutnalo :-)

  • nnln
    nnln |

    24. 5. 2011 15:14

    tak jsem se k tomu dnes konečně dostala:) a opravdu nezklamalo! měla být na dva dny, ale myslím, že večeři už nepřežije:) a to jsem kvůli malému cuketu ani předem neosmahla, dávala pouze obyčejný eidam a parmezánem a kouskem hermelínu posypala až na talíři. měli jsme se salátem a vážně výborné!

  • Tereza T
    Tereza T |

    10. 3. 2011 16:05

    Dobrý den, už je opraveno, zabráníte tomu tím, že budete v poznámkách k ingrediencím dělat mezeru po čárce. Mějte hezký den

  • pippiva
    pippiva |

    10. 3. 2011 08:32

    Prosim o upraveni receptu:fotka prekryva text.Dekuji.

  • pippiva
    pippiva |

    9. 3. 2011 22:16

    Cuketu davam i se slupkou,jen ji dobre umyji a odkrojim konce. :-)

  • nnln
    nnln |

    9. 3. 2011 18:57

    ta cuketa se dává i s tou slupkou? já ji začala vařit až teď malému a tomu ji vždy oloupu, ale nevim, li je to nutné. ale tohle vypadá moc dobře, tak nám zase obohatím jídelníček.. děkuji:)