Zapečené brambory s kroupovým zelím a uzeným masem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g vařené brambory
    • 500
      g kysané zelí
    • 600
      g uzené maso - vařené : plec, krkovička...
    • 150
      g kroupy
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 1
      ks cibule velká
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • sádlo nebo olej
    • sůl a pepř
    • 1,5
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžička mletá sladká paprika
    • 250
      ml smetana ke šlehání nebo na vaření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Krupy přes noc namočíme do studené vody, poté uvaříme doměkka v osolené vodě, scedíme.
2
Cibuli nakrájíme a osmažíme na sádle, přidáme scezené zelí, cukr a protlak, mírně osolíme a krátce pod pokličkou podusíme. Přidáme vařené kroupy, opepříme a promícháme.
3
Uvařené brambory v osolené vodě pokrájíme, dáme na dno vymaštěného pekáčku. Na brambory nandáme vrstvu kroupového zelí, pokrájené uzené maso a vše zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku a papriku.
4
Zaklopíme pekáček a dáme zapéct do předehřáté trouby na cca 35-40 minut.

Komentáře k receptu

  • Věrka
    Věrka |

    5. 12. 2016 13:59

    Byl to výborný a sytý oběd, něco podobného si pamatuji od babičky :-)

  • Jarka Culková
    Jarka Culková |

    25. 9. 2013 18:14

    Výborné, děkuji za nápad na večeři. Kroupy jsem měla v mrazáku vařené a brambory od včera, takže žádná velká příprava.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: