Jablečný (hruškový) závin s tvarohem - kynutý

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 500
      g polohrubá mouka
    • sůl - špetka
    • 2
      lžíce moučkový cukr plnější
    • 1
      ks vejce
    • citronová kůra čerstvě nastrouhaná, dle chuti
    • 40
      g droždí
    • 220
      ml mléko vlažné, cca
    • 130
      ml olej
  • Náplň
    • 500
      g měkký tvaroh
    • 80
      g cukr krupice dle chuti, cca
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 3
      lžíce vanilkový pudink dle řídkosti tvarohu, 2 -
  • Dále
    • rozšlehané vejce na potření závinu
    • olej na potření plechu
    • moučkový cukr na posypání - není nutný
    • jablka nebo hrušky, oloupané, pokrájené
    • skořice - mletá nebo rozinky, ořechy...

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku v míse smícháme se solí, citronovou kůrou a uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme cukr, rozdrobíme droždí, zalijeme částí mléka a trochu promícháme. Necháme vzejít kvásek, pak přilijeme zbylé mléko s olejem, přidáme vejce a vše propracujeme v hladké těsto, které necháme v teple cca 40 minut kynout. Pak ho opět propracujeme, rozdělíme na dva díly, ze kterých vyválíme na pomoučněném stole obdélníky cca 30x24, které potřeme tvarohem, poklademe jablky nebo hruškami, posypeme skořicí nebo ořechy, rozinkami... a opatrně zavineme, přeneseme na vymazaný plech nebo pečící papír a necháme ještě cca 15 minut kynout. Před pečením potřeme záviny rozšlehaným vejcem a dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů na cca 35 minut péct dozlatova. Po vychladnutí pokrájíme, můžeme pocukrovat a podáváme k čaji, kávě, kakau...
2
Tvaroh náplň: tvarohy smícháme s cukry, vejcem a vanilkovým pudinkem.

Komentáře k receptu

  • Gabina Sicakova
    Gabina Sicakova |

    8. 5. 2016 16:49

    Vyborne testo na zavin. Mela jsem jen jahody, tak jsem je nakrajela, obalila v suchem vanilkovem pudinku a dala s tvarohem do zavinu. Byl vynikajici a z testa by byly urcite vyborne i buchty, dekuji za recept.