"Hned" jablečný (hruškový) koláč

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Koláčová forma 26 cm
    • 5
      ks jablka cca
    • 8
      lžíce piškoty nebo čerstvá strouhanka, cca 6 -
    • máslo
    • skořice - mletá
    • citron dle chuti
    • hnědý rum
    • 3
      ks vejce
    • 90
      g cukr krupice
    • 50
      g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Máslem vymažeme koláčovou formu, kterou vysypeme piškotovými drobečky (čerstvou strouhankou) a na dně formy necháme zbytek piškot (strouhanky), které trošku pokapeme rozpuštěným máslem, nasypeme pokrájená očištěná jablka (hrušky), která maličko pokapeme rumem a citronovou šťávou, posypeme cukrem a skořicí.
2
Žlouty vyšleháme s cukrem a špetkou citronové kůry, přidáme mouku, kterou dobře ve žloutcích promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků.
3
Těsto nalijeme na jablka, vložíme do předehřáté trouby a při střední teplotě (170°C) pečeme asi 30 minut.
4
Koláč je určený k rychlé konzumaci, proto ,,hned,,.
5
Stačí když bude vlažný a můžeme podávat.
6
Před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ročková
    Ročková |

    17. 4. 2015 14:13

    Hned a výborný a nejlepší ještě teplý :-)

  • Mirka
    Mirka |

    7. 11. 2013 19:04

    Upekla jsem manželovi koláč, oblizoval se až za ušima. K tomu ještě naše nová čajová souprava z www.dinezon.cz , nemělo to chybu. :-* <3

  • Jolanalana
    Jolanalana |

    5. 10. 2013 18:30

    upečeno ... voní úžasně, těšíme se na :-) nej !!!

  • Simona
    Simona |

    5. 3. 2013 19:29

    Jo,jo,byl hned snědený :D

  • Marek
    Marek |

    2. 3. 2013 18:33

    CO TO JE ZA KOLAC??? DELAL SEM TO PODLE RECEPTU A TO SE NEDA JIST PROSIM VAS TO JE HNUS!!! KDO TO DAL SEM TEN RECEPT AT SE NAUCI PORADNE PICT..RECEPT TEDA KOLAC SKONCIL V KOSI!!! DEKUJU ZA SKVELEJ HNUSNEJ RECEPT

  • Stánina
    Stánina |

    7. 12. 2012 12:23

    9 Dg ne?

  • Dany
    Dany |

    1. 12. 2012 18:56

    tak do třetice..hotovo, přidala jsem drvené vlašské ořechy..na dno jsem dala opravdu hodně piškot, koláč je křehoučký výborný, rumem jsem taky nešetřila. Dávám za 1. :-)

  • Dany
    Dany |

    1. 12. 2012 17:16

    jsem blbka :) o jednu nulu jsem se sekla 8-) jdu na to <3

  • Dany
    Dany |

    1. 12. 2012 17:13

    Skoro kilo cukru, to mi přijde šíleně moc...nebude to moc sladké? Chystám se právě na něj a teď jsem se kvůli tomu cukru zasekla :'(

  • HanaKvapil@seznam.cz
    HanaKvapil@seznam.cz |

    26. 11. 2012 20:48

    Tenhle typ s hruškami ráda zkusím. Obdržela jsem přepravku hrušek a zkusila zavařit s bezinkovou štávou a mletou skořicí. Taky jsem zvědava co to udělá.

  • Anette Abeja
    Anette Abeja |

    8. 11. 2012 12:42

    dobré, akorát bych dala dospod větší kusy piškotů, jinak se to potom lepí na formu :)