Jablečný koláč z remosky ala štrůdl

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g listové těsto
    • 7
      ks jablka oloupaná, nastrouhaná, cca
    • cukr krupice dle chuti - sladkosti jablek
    • skořice - mletá
    • vanilkový cukr
    • rozinky
    • nasekané ořechy
    • vanilkový pudink nebo piškoty - není nutný
    • moučkový cukr
    • kokos

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Remosku vyložíme pečícím papírem.
2
Listové těsto vyválíme na pomoučněném stole na slabý plát, který nožem obkrojíme do velikosti asi o 2 - 3 cm větší než je remoska a tím vyložíme dno a část okraje remosky. Zbylé těsto použijeme na vrchní díl koláče tak, že ho vyválíme do požadovaného tvaru nebo ze zbylého těsta nakrájíme rádýlkem proužky, kterými povrch naplněného koláče poklademe jako mřížku.
3
Jablka nastrouháme na hrubo nebo na plátky, pokud jsou příliš šťavnatá, můžeme je částečně vymačkat nebo promíchat s cca dvěma až třemi lžícemi vanilkového pudinku či hrubou drtí z piškot.
4
Ochucení jablek je na každém z nás. Cukrem posypeme jablka dle jejich sladkosti (kyselosti) a dále do koláče k jablkům přidáme dle chuti skořicový či vanilkový cukr, strouhaný kokos nebo nasekané ořechy, rozinky předem máčené v rumu...
5
Naplněný koláč zaklopíme proužky zbylého těsta nebo plátem těsta, které sem tam propíchneme například vidličkou nebo rádýlkem, potřeme zlehka rozšlehaným vejcem, remosku zaklopíme a pečeme cca 45 minut dozlatova.
6
Po vychladnutí pokrájíme na díly a před podáváním můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: