Kynutý koláč z remosky - bramborové těsto

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
Získejte elektricý gril zdarma!
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 250
      g hladká mouka
    • citronová kůra dle chuti
    • 30
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 0,5
      kostka droždí cca 20 gramů
    • 100
      g vařené brambory jemně nastrouhané
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 50
      g rozpuštěné máslo nebo Hera
    • 100
      ml mléko
  • Dále dle chuti
    • tvarohová náplň
    • maková náplň
    • švestková povidla
    • jablečná povidla
    • ovoce : švestky, jablka...
    • 1
      hrnek drobenka cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku nasypeme do mísy a dle chuti nastrouháme čerstvou citrovou kůru, do středu mouky dáme jemně nastrouhané brambory (ty nám zajistí vláčnost těsta), rozdrobíme droždí, přisypeme cukr krupici a zalijeme troškou mléka. Promícháme na řídkou kašičku, ze které necháme vzejít kvásek. Pak přisypeme vanilkový cukr, vlijeme vlažné máslo, rum, zbylé mléko a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě pod utěrkou nakynout.
2
Těsto po vykynutí buď rozprostřeme na olejem vytřený pečící papír v remosce o průměru cca 33 - 35 cm, nebo těsto rozprostřeme přímo do remosky s troškou oleje.
3
Na těsto naneseme náplň dle vlastního výběru a na náplň můžeme přidat i pokrájené ovoce. Pak koláč posypeme drobenkou, remosku uzavřeme (další kynutí není potřeba), zapneme a pečeme cca 45 minut (záleží i na výšce náplně), dozlatova.
4
Po vychladnutí pokrájíme na výseče a podáváme.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: