• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Dezerty
    • Těsta
    • Bramborové

    Recept na bramborové těsto – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

    Bramborové těsto je velmi všestranné ve slané i sladké kuchyni. Dělají se z něj placky, taštičky, knedlíky sladké i knedlíky slané nebo třeba nočky, gnocchi, šišky a další.

    Základem těsta jsou vařené brambory zapracované s ostatními surovinami v těsto. Postup nebývá složitý a jediná věc, na kterou potřeba brát ohled, je rozdílná savost brambor a tedy přidávání dalších ingrediencí postupně.

    Zajímavostí na bramborovém těstě je rozmanitost v možnosti příprav. Například jen bramborové knedlíky je možné v českém prostředí podle rozdílného těsta rozlišovat na základní, chlupaté, jemné, šulánky, drbáky a bosáky. V některých typech těsta se používají brambory i syrové.

    Univerzální bramborové těsto

    Univerzální bramborové těsto

    Nahrubo nastrouhané brambory smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme tuhé těsto. Pokud lepí, přidáme mouku. Toto těsto můžeme využít na několik... více o Univerzální bramborové těsto

    Bramborové těsto-recept po babičce

    Bramborové těsto-recept po babičce

    Vařené studené brambory postrouháme nebo umeleme na masovém mlýnku, smícháme s ostatními surovinami. Pokud se těsto lepí přidáme trochu solamylu. Z... více o Bramborové těsto-recept po babičce

    Závin z bramborového těsta

    Závin z bramborového těsta

    Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, očistíme a na jemném struhadle nastrouháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva, Heru, cukr, vejce a... více o Závin z bramborového těsta

    bramborové tyčinky

    bramborové tyčinky

    Zpracujeme v těsto, z něhož děláme tyčinky, preclíky nebo věnečky, které potřeme vejcem, poprášíme kmínem (nebo mákem) s hrubší solí a pečeme do... více o bramborové tyčinky

    Jidáše z bramborového těsta - vláčné

    Jidáše z bramborového těsta - vláčné

    V míse smícháme mouky, vanilkový cukr, sůl a citronovou kůru, uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme cukr krupici a rozdrobíme droždí, které... více o Jidáše z bramborového těsta - vláčné

    60 minut
    Bramborové vdolky se skořicí

    Bramborové vdolky se skořicí

    Brambory oloupejte, najemno nastrouhejte a vyždímejte z nich přebytečnou vodu. V míse utřete žloutky s máslem, přidejte brambory, smetanu a na závěr... více o Bramborové vdolky se skořicí

    120 minut
    Kynutý koláč z remosky - bramborové těsto

    Kynutý koláč z remosky - bramborové…

    Mouku nasypeme do mísy a dle chuti nastrouháme čerstvou citrovou kůru, do středu mouky dáme jemně nastrouhané brambory (ty nám zajistí vláčnost těsta)... více o Kynutý koláč z remosky - bramborové těsto

    Další podobné recepty

    Cuketovo-kokosový koláč s ovocem a žmolenkou

    Cuketovo-kokosový koláč s ovocem a…

    Omytou mladou cuketu nastrouháme (i se slupkou) do mísy, přidáme vejce, cukry, vlažný tuk, kokos, mouku s práškem do pečiva a vše dobře promícháme.... více o Cuketovo-kokosový koláč s ovocem a žmolenkou

    Tvarohový koláč s ovocem III.

    Tvarohový koláč s ovocem III.

    Všechny suroviny smícháme dohromady, rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, poklademe ovocem (borůvky, maliny, ostružiny, rybíz apd.) posypeme... více o Tvarohový koláč s ovocem III.

    Pravé italské tiramisu II.

    Pravé italské tiramisu II.

    Z mascarpone, 2 žloutku (můžeme přidat i 2 bílky) a cukru umícháme krém, který musí být dobře promichaný a ne moc tekutý (s bilky se stane dost... více o Pravé italské tiramisu II.

    Vánoční kávové čtyřlístky

    Vánoční kávové čtyřlístky

    Přísady na těsto zpracujeme, vyválíme na 5 mm silný plát, vykrajujeme čtyřlístky a upečeme. Vychladlé spojíme krémem, potřeme polevou a rozpuštěnou... více o Vánoční kávové čtyřlístky

    V rumu zavařená dýně

    V rumu zavařená dýně

    Dýni nechte 24 hodin nasáknout rumem, občas promíchejte. Litr vody svařte s cukrem, až se cukr rozpustí. Vmíchejte scezenou dýni a vanilku, uveďte do... více o V rumu zavařená dýně

    Čtverečky "Cappuccino"

    Čtverečky "Cappuccino"

    Na vále smícháme všechny přísady a přidáme v trošce horké vody rozpuštěné kapučíno. Zpracované těsto je hladké a nelepí se, ale doporučuji vyvalovat... více o Čtverečky "Cappuccino"

    30 minut
    Dvojbarevný jablečný koláč

    Dvojbarevný jablečný koláč

    Ze surovin vypracujeme spodní těsto. Vyválíme jej a položíme na předem vymazaný a moukou vysypaný plech. Na těsto rozetřeme jablkovou náplň... více o Dvojbarevný jablečný koláč

    Muffinky citronové

    Muffinky citronové

    Máslo utřeme do pěny, postupně přidáváme cukr a vejce a naposledy citronové aroma. Mouku, škrob, sůl a prášek do pečiva smícháme spolu s mlékem a... více o Muffinky citronové

    Kefírová buchta od Camm

    Kefírová buchta od Camm

    Vše smícháme, vylejeme na plech, upečeme a sníme :) Můžeme polít čokoládovou nebo citrónovou polevou, ale buchta je výborná i jen pocukrovaná.... více o Kefírová buchta od Camm

    60 minut
    Domácí zmrzlina dle Ládi Hrušky

    Domácí zmrzlina dle Ládi Hrušky

    Připravíme si hrnec a rozpálíme plotnu na nižší stupeň. Mléko nalijeme do hrnce. Připravíme si misku, ve které utřeme žloutky s cukrem+vanilkovým... více o Domácí zmrzlina dle Ládi Hrušky

    Třešňový dort / řez

    Třešňový dort / řez

    Korpus: žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej, vodu a prošleháme. Přisypeme mouku s kypřidlem, dobře promícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh... více o Třešňový dort / řez

    Jahodový dort nebo řezy - nepečený

    Jahodový dort nebo řezy - nepečený

    Jahody (bez stopek a omyté) dáme do hrnce, hrubě rozmačkáme a krátce povaříme. Osladíme podle vlastní chuti a sladkosti jahod. Ve studené vodě... více o Jahodový dort nebo řezy - nepečený

    60 minut
    Jablečná buchta SUPER

    Jablečná buchta SUPER

    Jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky, zasypeme cukrem a zalijeme olejem. Necháme asi 1 hodinu stát, občas promícháme. Přidáme zbylé suroviny a... více o Jablečná buchta SUPER

    50 minut
    Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem

    Kandované brusinky - s vanilkou a…

    Brusinky přeberte od pomačkaných, nahnilých apod. a pokud máte, vyberte ty větší. Opláchněte a naplňte jimi jeden hrnek (250 ml). Dejte do misky ... více o Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem

    Křehké jablkovo-tvarohové řezy

    Křehké jablkovo-tvarohové řezy

    Z ingrediencí na spodní těsto vypracujeme hladké těsto, které rozválíme na pečícím papíru (velikost velkého plechu) na slabý plát. Na těsto nasypeme... více o Křehké jablkovo-tvarohové řezy

    Makovec bez vajec II.

    Makovec bez vajec II.

    Všechny suroviny smícháme, těsto nalejeme do vymazaného a vysypaného plechu a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Na vychladlý makovec můžeme dát... více o Makovec bez vajec II.

    Dunajské vlny s třešněmi

    Dunajské vlny s třešněmi

    Změklé máslo vyšleháme s oběma cukry do pěny. Do vzniklého krému zašleháme žloutky. Z bílků připravíme sníh. Do pěny vmícháme polovinu sněhu, mouky a... více o Dunajské vlny s třešněmi

    45 minut
    Jablečný koláč (buchta)

    Jablečný koláč (buchta)

    Buď si utřeme cukr s vejci a pak přidáme mouky, heru.., nebo normálně smícháme mouky, cukr, vejce, tuk (heru) (může být rozpuštěná) s práškem do... více o Jablečný koláč (buchta)

    60 minut
    Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

    Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

    Postup i s fotogalerií v článku [[http://www.recepty.cz/clanek/gourmet/laskonky-215|zde]].... více o Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

    40 minut
    Pudinkové řezy

    Pudinkové řezy

    Z vychlazeného těsta vyválíme 4 pruhy (asi 25x10 cm), dáme do horké trouby, pečeme naplno cca 10 min. Mezitím uvaříme sladký pudink (je velmi hustý),... více o Pudinkové řezy

    15 minut
    Jahodový (ovocný) pohár

    Jahodový (ovocný) pohár

    Ovocná vrstva: pokud budeme používat čerstvé ovoce, můžeme ho na dno sklenic (pohárů) dát celé drobné nebo pokrájené, případně zlehka rozmačkané a... více o Jahodový (ovocný) pohár

    30 minut
    Tvarohová buchta

    Tvarohová buchta

    Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem a promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a postupně a... více o Tvarohová buchta

    Univerzální dortový korpus

    Univerzální dortový korpus

    Rozehřáté máslo, žloutky a kakao rozšleháme, přidáme polovinu cukru a šleháme do zdvojnásobení objemu. V mouce rozmícháme sůl a prášek do pečiva a... více o Univerzální dortový korpus

    120 minut
    Staročeské hnětýnky

    Staročeské hnětýnky

    Rozinky propláchněte horkou vodou, zalijte rumem a nechte nabobtnat. Žloutky, cukr a máslo utřete do světlé pěny. Smetanu s kostkami cukru mírně... více o Staročeské hnětýnky

    Třená bábovka klasik

    Třená bábovka klasik

    Ve šlehači ušleháme tuky s oběma cukry a postupně zašleháváme žloutky. Smícháme hladkou mouku s práškem do pečiva a citronovou kůrou. Ušleháme 4 bílky... více o Třená bábovka klasik

    Koláč místo žemlovky

    Koláč místo žemlovky

    Starší pečivo si pomeleme, rozdrobíme nebo rozmixujeme. Žloutky rozmícháme s mlékem a cukry a sypkou směs pečiva s práškem do pečiva navlhčíme,... více o Koláč místo žemlovky

    Tyčky k čaji M.D. Rettigové

    Tyčky k čaji M.D. Rettigové

    Rozpustíme 4 lžíce převařeného másla a vlijeme do vlažného mléka. Přidáme 2 vejce, cukr a kvasnice rozetřené se solí. Všechno dobře rozkvedláme.... více o Tyčky k čaji M.D. Rettigové

    Moravské koláče

    Moravské koláče

    Odvážíme mouku, zaděláme kvásek z mléka, mouky, dvou lžiček cukru a dvou kvasnic. Do zbylé mouky přidáme tři žloutky, špetku soli, muškátový oříšek a... více o Moravské koláče

    Kakaovo-kávový moučník

    Kakaovo-kávový moučník

    Jako první si uvaříme dobrou silnou černou kávu a necháme vychladnout. Do mísy prosejeme mouku, kakao, prášek do pečiva a sodu. Změklé máslo utřeme s... více o Kakaovo-kávový moučník

    40 minut
    Jogurtový švestkový koláč

    Jogurtový švestkový koláč

    Jogurt rozšleháme v míse s krupicovým cukrem, vejci a olejem, přidáme mouku prosátou s kypřícím práškem, vanilínovým cukrem a vše lehce promícháme.... více o Jogurtový švestkový koláč

    Doporučujeme

    40 minut
    Makové kytky s citronem

    Makové kytky s citronem

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    Poslední sledované recepty

    36
    Ořechové řezy
    Ořechové řezy
    31
    Palačinky
    Palačinky
    27
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    26
    Pizza těsto z pizzerie
    Pizza těsto z pizzerie
    23
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle

    Zajímavé články

    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá příloha v jednom!
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá…
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…

    Sledujte nás

    AHA.cz Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    AHA.cz Ladislav Štaidl (75) - Třetí týden ve vážném stavu: PRVNÍ SLOVA RODINY!

    Ladislav Štaidl (75) - Třetí týden ve vážném stavu: PRVNÍ SLOVA RODINY!

    AHA.cz Deník Aha! 26.1.2021

    Deník Aha! 26.1.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Dáma.cz Jak se mění vagina ve 20, 30, 40 a v 50 letech. A jaký to má vliv na sex?

    Jak se mění vagina ve 20, 30, 40 a v 50 letech. A jaký to má vliv na sex?

    Ženy.cz Sociální síť Clubhouse: O co jde a proč se o ní teď všude mluví?

    Sociální síť Clubhouse: O co jde a proč se o ní teď všude mluví?

    Maminka.cz Představy vs. mateřská realita! Děkujeme za tu upřímnost

    Představy vs. mateřská realita! Děkujeme za tu upřímnost

    Reflex.cz Filip Jícha: Jediný házenkář v historii, který vyhrál Ligu mistrů za jeden tým jako hráč i trenér

    Filip Jícha: Jediný házenkář v historii, který vyhrál Ligu mistrů za jeden tým jako hráč i trenér

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady I v zimě můžete pěstovat bylinky

    I v zimě můžete pěstovat bylinky

    • Recepty.cz
    • Dezerty
    • Těsta
    • Bramborové
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí