Šneci z remosky - na slano

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g listové těsto
    • 150
      g slanina dle chuti: anglická, moravská, váhalova, pikantní...
    • 150
      g sýr niva nebo Hermelín, Čedar...
    • koření dle chuti - není nutné
    • rozšlehané vejce
    • pečící papír
    • hladká mouka na podsypání těsta

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Listové těsto vyválíme na pomoučněném stole na obdélníkový plát, který poklademe plátky uzené slaniny dle vlastního výběru nebo šunkou či jinou uzeninou, na kterou pak hrubě nastrouháme sýr. Plát těsta zavinujeme z delší strany obdélníku a při zavinování těsto potíráme rozšlehaným vejcem, kdy těsto můžeme ještě dochutit například mletou sladkou či pálivou, případně uzenou paprikou, drceným kmínem...
2
Po zavinutí těsto pokrájíme na cca 16 stejně širokých dílků, které naskládáme na dno remosky vyložené pečícím papírem. Remosku zaklopíme a pečeme cca 45 minut dozlatova.
3
Šneci podáváme po zchladnutí, ale nejlepší jsou ještě za vlaha.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: