Šneci z remosky - na sladko

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g listové těsto
    • cukr krupice
    • skořice - mletá
    • 150
      g nasekané ořechy vlašské nebo lískové, cca
    • rozšlehané vejce
    • pečící papír
    • hladká mouka na podsypání těsta

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Listové těsto rozválíme na obdélníkový plát na pomoučněném stole. Plát těsta potřeme rozšlehaným vejcem a bohatě posypeme cukrem (cca 8 lžic a můžeme přidat i vanilkový), který pak dochutíme mletou skořicí a následně posypeme i nasekanými ořechy.
2
Listový obdélník zavinujeme do roličky a přitom těsto potíráme zbylým vejcem. Těsto poté pokrájíme na cca 16 stejně širokých dílků, které klademe na dno remosky o průměru cca 32 cm, vyložené pečícím papírem.
3
Remosku uzavřeme, zapneme a pečeme cca 45 minut dozlatova.
4
Šneky podáváme čerstvé, nejlepší jsou ještě vlažné a před podáváním je můžeme poprášit moučkovým cukrem.
5
Ořechy můžeme před plněním nasucho opražit na pánvi a poté je nechat zchladnout.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: