Fofr bezvaječné šťavnaté řezy (nejen) z remosky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 1
      kelímek bílý jogurt např. 120 g sladké activie
    • 1
      kelímek polohrubá mouka
    • 1
      kelímek cukr krupice - lze ubrat
    • jedlá soda půl lžičky
    • 1
      lžička kakao plná
  • Krém
    • 250
      ml smetana ke šlehání 200 -
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 3
      lžíce moučkový cukr 2 -
  • Dále dle chuti
    • čerstvé ovoce nebo kompotované
    • kokos
    • čokoláda
    • kakao
    • skořicový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dortovou formu, malý pekáček nebo remosku s průměrem 22 - 24 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
2
Jogurt nalijeme do mísy, přisypeme stejně velký kelímek cukru (lze samozřejmě i ubrat) a polohrubé mouky smíchané se sodou a kakaem.
3
Vše důkladně promícháme, nalijeme do připravené formy nebo remosky a buď vložíme do předehřáté trouby na 170 - 180 stupňů nebo zaklopíme remosku, zapneme a pečeme cca 20 minut. Vyzkoušíme špejlí, zda těsto nelepí a necháme zchladnout.
4
Během chladnutí vyšleháme smetanu s moučkovým cukrem na šlehačku a následně krátce vešleháme tvaroh s vanilkovým cukrem. Pokud chceme ovoce (broskve, meruňky, jahody, borůvky, maliny...) přímo v krému, pokrájíme ho (jen to větší) na menší kusy a vmícháme do krému. Chceme-li řezy kokosové přidáme s tvarohem i hrst kokosu...
5
Krém naneseme na vychladlý korpus (ten můžeme pro obměnu pokapat likérem nebo rumem, není to ale vůbec nutné), urovnáme a dle chuti a vlastní fantazie dozdobíme kakaem, strouhanou čokoládou skořicovým cukrem, ovocem...
6
Korpus není nijak vysoký, takže nečekejte buchtu na prokrojení a krému by možná někomu stačila i polovina, ale my rádi hooodně šťavnaté, takže pro nás tak akorát. Upravit množství si může každý libovolně :-)

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: