Fofr koláč

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 9
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g máslo
    • 3
      lžíce kakao vrchovaté
    • 2
      hrnek moučkový cukr
    • 4
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek voda
    • ořechy nebo kokos na posypání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozpustíme máslo, přidáme cukr, vodu a kakao. Mícháme až se přísady spojí. Odebereme stranou necelý hrneček směsi.
2
Do zbylého základu přidáme rozšlehaná vejce a mouku s práškem do pečiva. Promícháme a vlijeme na vymaštěný, moukou vysypaný pekáč.
3
Upečeme ve středně teplé troubě. Po upečení necháme 5 minut stát a potom na koláč po lžících lijeme směs, kterou jsme odebrali při přípravě těsta.
4
Politý moučník ihned sypeme kokosem nebo sekanými ořechy.
5
Necháme vychladit a krájíme na řezy, které můžeme zdobit šlehačkou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Switch
    Switch |

    7. 1. 2017 20:11

    Přidal jsem na rady zde komentujících trochu rumu a vodu zaměnil za mléko a musím říct - je to pecka. ;-)

  • Lenka
    Lenka |

    8. 11. 2014 14:34

    Presne tak, Hop do trouby a s rumem, rodinna klasika ;-)

  • Andula
    Andula |

    24. 3. 2012 18:54

    Místo vody jsem dala mléko a výborné ;-)

  • pippiva
    pippiva |

    28. 2. 2012 14:28

    Od roku 2007 jsem nedelala tenhle kolac... :-D Recept oprasen v nedeli, dnes opet, deti nadseny, manzel take. Tentokrat s upravou - cukr trtinovy a mouka psenicna celozrnna, nadseni stale trva <:-)

  • Danuš
    Danuš |

    8. 1. 2012 12:25

    Hermoina ,,vy jsem hrozna...kdyz se vám to nepovede,takový lehký receptik.. :-D

  • iva nemcova
    iva nemcova |

    5. 11. 2007 22:22

    tenhle recept delam uz leta pod nazvem "hop do trouby" s malym rozdilem-pul hrnecku vody a pul rumu. rum dokaze zazraky. P.S.komu chutaji rumove buchty,zkuste recept Frantisek opilec na techto strankach

  • Hermiona Grangerová
    Hermiona Grangerová |

    4. 4. 2007 18:12

    Hrozné...

  • Blanka
    Blanka |

    11. 2. 2007 13:31

    Dělala jsem dneska a do odebrané směsi na polití přidala rum. Je to mňam.

  • Dana Havlásková
    Dana Havlásková |

    28. 5. 2006 16:16

    Teď jsem koláč upekla poprvé,sice jen s třešněmi,ale i tak moc dobré.Příště zkusím s broskvemi.

  • Fleur
    Fleur |

    30. 9. 2005 23:10

    Šalamounské řezy jsou lepší o ten rum

  • Aja
    Aja |

    5. 8. 2005 11:37

    je to stejné jako šalamounské řezy, které dělám pravidelně, šalamounské řezy jsou však lepší o ten rum

  • Marta Urbanová
    Marta Urbanová |

    4. 8. 2005 14:14

    Koláč jsem upekla a vzala sebou na grilování s kamarády. Zmizel ještě než se roztopil gril a pak se na mne všichni zlobili, protože už jim nezbylo místo na maso. Byl výborný.

  • as
    as |

    21. 4. 2005 08:37

    Milá Evo Nobisová!Tento recept je shodný se Šalamounskými řezy, které jsem dělala už několikrát a chutnaly nejen mně! Takže to asi nebude receptem! Dokáže mě opravdu naštvat, když se někdo takhle hrubě vyjadřuje. Přece se to dá napsat slušněji.

  • Alena
    Alena |

    21. 4. 2005 06:42

    Na ingrediencích jsou samé dobré věci tak si myslím, že jedině Eva Nobisová neboli nešikovný anonym si nedovede poradit s obyčejným receptem. Není vždy recept takový jak se "Vám" povede.

  • Lubor
    Lubor |

    20. 4. 2005 21:54

    Je to něco jako šalamounské řezy od paní Vencové a ty jsou dobré!! Musím si to porovnat!

  • Naďa Kormaníková
    Naďa Kormaníková |

    24. 5. 2004 13:46

    Dobré je místo vody přidat mléko, vynechat kakao, nahoru poklást ovocem a je "fofrbublanina". Odebírám směsi trochu méně a doleju zbytek do necelého hrnku rumem. Moc dobrééé...

Poslední navštívené:

Abecední seznam: