• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Senzační řezy z velkého plechu
    Napište svůj komentář k receptu

    Senzační řezy z velkého plechu

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.6
    hodnotilo: 44
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Senzační řezy z velkého plechu
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
    • Těsto
      • 8
        ks vejce
      • 8
        lžíce voda studená
      • 6
        lžíce polohrubá mouka
      • 4
        lžíce kakao
      • 6
        lžíce cukr
      • 2
        lžička prášek do pečiva
    • Náplň
      • 3
        kostka tučný tvaroh
      • 0,50
        l mléko
      • 2
        balíček vanilkový pudink
      • cukr dle chuti
      • čokoládová poleva

    Postup přípravy receptu

    1
    Upečeme dvě tenké piškotové placky (do sněhu zašlehat postupně cukr a žloutky, přidat mouku smíchanou s práškem a kakaem). Uvaříme pudink a vychladlý pořádně ušleháme, přidáme tvaroh, cukr a pečlivě vyšleháme. Namažeme na placku, druhou přiklopíme, polijeme čokoládou. Necháme alespoň chvíli v lednici.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Senzační krevety

    Senzační krevety

    Senzační tvarohová pomazánka

    Senzační tvarohová pomazánka

    Senzační schwarzwaldský dort

    Senzační schwarzwaldský dort

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Zdenka Kocmichová
      Zdenka Kocmichová | 23. 5. 2010 19:05

      Koláč je dobrý. Pekla jsem jeden menší plech a těsto rozkrojila na půl. Tvaroh jsem měla jen polotučný a horní plát mi neujížděl (zřejmě při rozkrojení je těsto drsnější. Na spodní plát jsem dala marmeládu. Na můj vkus je to ale trochu pracnější recept než jsem čekala.

    • Riana Křemenová
      Riana Křemenová | 19. 2. 2010 08:42

      děkuju opravdu moc, tento postup by mě v životě nenapadl :-)

    • Vilemina Vilhelmová
      Vilemina Vilhelmová | 17. 2. 2010 14:21

      Voda se přidává do bílků před šleháním, to znamená, že rozklepnu vejce, bílky dám do mísy, přidám vodu (na každý bílek lžíci studené vody). Když je sníh tuhý, zašlehejte do něj postupně žloutky, šlehejte pilně! Pak postupně přidejte cukr a zase šlehejte. Dost to nebyde a hmota bude už na pohled vypadat pěkně, bude spíš světlá. Do mouky si zamíchejte kakao (dávám kakao značky Carla) a prášek a po částech přidejte k ušlehané hmotě, možná to jde míchat i elektrickým šlehačem, ale já to dělám radši vařečkou, resp. silikonovou stěrkou. Mám horkovzdušnou troubu, tak dávám péci rovnou dva plechy (vymazané a vysypané), možná by šel ten upečený korpus i rozkrojit, ale nevím, nikdy jsem nezkoušela. Protože ušlehaný sníh se musí hned péci, tak jestli nemáte troubu na dva plechy, udělejte si to těsto zvlášt na jeden a potom na druhý plech. Hodně zdaru, je to jednoduché a dobře to vypadá a docela i chutná. Jak tam někdo psal v diskusi, dejte tučný tvaroh, ten se opravdu neodlepuje.

    • Michaela Kuncová
      Michaela Kuncová | 15. 2. 2010 13:01

      Dobrý den,chtěla jsem se zeptat, do sněhu od bílků? A ostatní do bílku zašlehat šlehačem ostatní, nebo už jen vařečkou? Napište mi (někdo zkušený, kdo to dělal) kdyžtak postup podrobněji do emailu na kunicekmisska@seznam.cz Děkuji

    • Riana Křemenová
      Riana Křemenová | 14. 2. 2010 18:55

      A ještě jedna věc - jak je to s tou vodou? Kdy ji přimíchat do čeho? Díky moc

    • Riana Křemenová
      Riana Křemenová | 14. 2. 2010 18:54

      Dobrý den, nejsem příliš zkušená kuchařka, proto se raději zeptám na postup toho piškotu - obvykle to dělám tak, že ušlehám cukr se žloutky, pak přimíchám suché ingredience a nakonec do toho opatrně vmíchám sníh, je tak i v tomto případě? Děkuji moc, potřebuji to mít přesně :-)

    • Jarka O.
      Jarka O. | 11. 2. 2010 17:03

      Alenko, je tam jasně napsáno, že upečeme dvě placky. Takže těsto je třeba rozdělit na dva plechy ;-)

    • Alenka Aová
      Alenka Aová | 11. 2. 2010 15:45

      To těsto je na jeden plech nebo na oba? Nebo se to peče jako jedna placka a pak rozřízne na půlky a překlopí? Díky.

    • Martina Martincová
      Martina Martincová | 10. 2. 2010 10:04

      mate ostrej nuz???

    • Andrea Beklová
      Andrea Beklová | 10. 2. 2010 09:50

      K tomu odlepování: taky se mi to stalo. Dávala jsem netučný tvaroh a tak jsem to zkusila s tím tučný a už se to nestalo. Tak taky zkuste tučný tvaroh.

    • Lydie pochvalovská
      Lydie pochvalovská | 30. 8. 2008 10:27

      Našla jsem tento recept a vyzkoušela. Je to výborný moučník,ale ten horní plát při krájení mně sjíždí z tvarohové hmoty.Co s tím?

    • Naďa Nováková
      Naďa Nováková | 15. 5. 2008 13:33

      vynikající, udělala jsem přesně podle receptu bez úprav

    • Zdeňka
      Zdeňka | 11. 7. 2007 15:00

      Upekla jsem jenom jednu vyšší piškotovou placku a na ní dala krém a čokoládovou polevu.Bylo to výborné,dávám za 1.

    • Jana Cz.
      Jana Cz. | 10. 7. 2007 19:41

      Pekla jsem na velkou rodinnou oslavu. Řezy jsou vynikající. Pohrála jsem si trošku s ozdobením, nakrájela na malé kousky, takže toho bylo opravdu dost a moc hezky to vypadalo. Jen placky měly tendenci se oddělovat od náplně, příště musím udělat protiopatření. Díky za další nápad, jak použít tento báječný krém.

    • Marcela Machotková
      Marcela Machotková | 29. 6. 2007 14:22

      Upravený recept jako variace na tiramisu jsem nezkusila, ale Váš původní recept na řezy je opravdu senzační. Díky

    • vilemina vilhelmová
      vilemina vilhelmová | 26. 6. 2007 11:00

      Zkusím to na víkend, má nám přijet hromada kamarádů na návštěvu. Jestli ke té své dávce přidám ještě piškoty... no snad nám to bude stačit:-) Paní Veselá, díky za nápad! V.

    • Mila Veselá
      Mila Veselá | 24. 6. 2007 20:11

      Je to dobrý moučník na horké dny, kdy máslové krémy "tečou". Zkuste variaci na tiramisu: piškotová placka (bez kakaa), na to pudink s tvarohem, pak namočené dlouhé piškoty (amaretto, granko, rozpustná káva ) zase pudink a placka. Vršek pomazat zbytkem pudinku nebo toškou krému a posypat kakaem.

    • Hana Rožníčková
      Hana Rožníčková | 24. 6. 2007 15:51

      Konečně jsem včera upekla tyto řezy a sklidily obrovský úspěch!!! Piškotové placky nejsou žádné dusivky, jsou krásně nadýchané a po proležení s krémem vynikající. Akorát jsem nevěděla jestli mám plechy vymazat a vysypat, a tak jsem si řekla, že s tím nic nezkazím. Na čokopolevu jsem nasypala kokos a rozdávám recept dál. Známkuju za velkou 1*!!!!

    • vilemina
      vilemina | 20. 4. 2007 10:52

      asi vás ta odpověď neuspokojí, ale opravdu podle chuti, záleží na tvarohu, nedovedu na váhu odhadnout, ochutnávejte, jako to dělám já.

    • Jaromíra
      Jaromíra | 19. 4. 2007 15:06

      Kolik cukru dáváte do krému?

    • Hana Rožníčková
      Hana Rožníčková | 18. 4. 2007 18:56

      Vilemino, díky za odpověď. Určitě brzy vyzkouším.

    • vilemina
      vilemina | 18. 4. 2007 18:04

      Já vůbec netuším, proč se tam vůbec voda dává, ale šlehám ji s bílky. Když ji tam nedám, připadá mi sníh úplně stejný, takže si s tím moc vrásky nedělejte:-)

    • englicka marketa
      englicka marketa | 13. 4. 2007 15:56

      Paní Hano já to dělám tak že polovinu tudíž v tomto receptu 4 lžíce dám ke žloutkům a se zbylými 4 lžícemi vyšlehám sníh z bílků

    • Hana Rožníčková
      Hana Rožníčková | 13. 4. 2007 10:23

      Prosím, kdy se má do piškotu přidat studená voda?

    • Anonym
      Anonym | 6. 4. 2007 10:50

      Joj to je pecka. Ale na moj vkus moc velke! Na buduce upeciem z polovicnej davky. A tiez pouzijem naozaj tucny tvaroh:- Ale aj pri pouziti nizkotucneho bol krem pekne kremovy. Z Blavy zdravi Elena

    • Anonym
      Anonym | 28. 3. 2007 17:07

      Zkusila jsem a je opravdu senzacni. I jsem mela dostatecne velky plech:-) Davam jednicku s hvezdickou. Marcela

    • Kakamila
      Kakamila | 22. 3. 2007 21:46

      Tak to vypadá nejen zajímavě, ale předpokládám, že i hezky. V lednici mám 3 tvarohy (tučný sice jenom jeden). Zítra vyzkouším.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty
    Moučníky Řezy Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr Kakao Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Tučný tvaroh Vanilkový pudink Vejce Voda
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Salát z červené řepy s křenem

    Salát z červené řepy s křenem

    Bulharské papriky s Balkánem

    Bulharské papriky s Balkánem

    Fazolový salát univerzál

    Fazolový salát univerzál

    Asijská křupavá kachní prsa s lívanci "Mandarin"

    Asijská křupavá kachní prsa s lívanci…

    Smažená tlačenka s falešným bramborovým salátem

    Smažená tlačenka s falešným…

    Zapékaná zelenina se sýrem

    Zapékaná zelenina se sýrem

    Tuňákový salát s cottage sýrem

    Tuňákový salát s cottage sýrem

    Nejlepší banánová bábovka

    Nejlepší banánová bábovka

    Brambory zapečené (nejen) s mletým masem

    Brambory zapečené (nejen) s mletým…

    Doporučujeme

    75 minut
    Citronový chlebíček s mandlemi

    Citronový chlebíček s mandlemi

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Poslední sledované recepty

    36
    Brokolicová polévka se smetanou
    Brokolicová polévka se…
    26
    Palačinky
    Palačinky
    24
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    23
    Snadné čokoládové muffiny
    Snadné čokoládové muffiny
    21
    Kuřecí prsa na kari se smetanou
    Kuřecí prsa na kari se…

    Zajímavé články

    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč za chod
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč…
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
    MasterChef Česko: Uvařte klasická jídla jako profík s vylepšováky soutěžících!
    MasterChef Česko: Uvařte klasická jídla jako…
    Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v týdnu
    Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v…

    Sledujte nás

    AHA.cz Královna převezla Meghan! Zákrok hodný velké panovnice

    Královna převezla Meghan! Zákrok hodný velké panovnice

    AHA.cz Dara nebyla sama! Štaidlovi podlehla i dcera známého zpěváka

    Dara nebyla sama! Štaidlovi podlehla i dcera známého zpěváka

    AHA.cz Deník Aha! 25.2.2021

    Deník Aha! 25.2.2021

    Dáma.cz Džíny letošní sezóny: Zvonáče se vrací v plné parádě, vybírat můžete ze 3 střihů!

    Džíny letošní sezóny: Zvonáče se vrací v plné parádě, vybírat můžete ze 3 střihů!

    Dáma.cz Zpěvák Dalibor Janda: Místo slávy chomout, ztráta syna a nečekaný kolaps

    Zpěvák Dalibor Janda: Místo slávy chomout, ztráta syna a nečekaný kolaps

    Ženy.cz Účesy, které byly v kurzu v roce, kdy jste se narodila!

    Účesy, které byly v kurzu v roce, kdy jste se narodila!

    Maminka.cz Za tři dny bez plenek! Snadná a rychlá metoda, která stojí za vyzkoušení

    Za tři dny bez plenek! Snadná a rychlá metoda, která stojí za vyzkoušení

    Reflex.cz Politická katastrofa, nouzové stavy a blbý a blbější: Babiš ztratil směr, vláda netuší, co dál

    Politická katastrofa, nouzové stavy a blbý a blbější: Babiš ztratil směr, vláda netuší, co dál

    E15.cz OBRAZEM: Prymula opět baví internet jako první hvězda utkání Slavia–Leicester

    OBRAZEM: Prymula opět baví internet jako první hvězda utkání Slavia–Leicester

    Abecedazahrady Předzahrádka, kterou vám bude každý závidět. Inspirujte se ve fotogalerii

    Předzahrádka, kterou vám bude každý závidět. Inspirujte se ve fotogalerii

    Další doporučené recepty:

    Sendviče se šunkou a avokádem
    Sendviče se šunkou a avokádem
    Sendviče se šunkou a zelným salátem
    Sendviče se šunkou a zelným salátem
    Senzační krevety
    Senzační krevety
    Senzační schwarzwaldský dort
    Senzační schwarzwaldský dort
    Senzační tvarohová pomazánka
    Senzační tvarohová pomazánka
    Sépiové těstoviny
    Sépiové těstoviny
    • Recepty.cz
    • Senzační řezy z velkého plechu
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí