Senzační krevety

moje hodnocení:

4,2

hodnotilo: 22
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: MichaelaV

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Krevety
    • 500
      g krevety
  • Marináda
    • 100
      g máslo toho nejopravdovějšího
    • 2
      lžíce olivový olej
    • limetková šťáva z 1 limetky
    • 2
      lžíce med (javorového sirupu, stačit bude i přírodní cukr)
    • 2
      špetka chilli
    • 4
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř drcený
    • zázvor 3x strouhnout (čerstvý)
    • limetková kůra 3x strouhnout (event. citónová)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V kastrolku připravíme marinádu. Zahřejeme máslo a přidáme k němu všechny zmíněné ingredience. Vznikne nám pikantní máslová marináda s chutí limetky a česneku. Při přípravě olízneme a klidně dávku chilli či jiných ingrediencí zvýšíme či jinak upravíme. Krevety zalijeme marinádou.
2
Rozpálíme gril a grilujeme cca 7 minut po každé straně, pokud jsou už oloupané, stačí i méně. Ogrilované je ještě horké naskládáme na velký tác, obložíme řezy citrónu a podáváme s pečivem, sklenkou šampaňského a vychutnáme si tu možnost jíst zase jednou rukama.
3
Nezapomeneme na stůl postavit širší mísu s vlažnou vodou a plátky citrónu na opláchnutí rukou, neboť to stoprocentně všichni u stolu budou potřebovat.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • special
    special |

    24. 3. 2017 19:27

    Naposled jsem to jedl v r.1990 na stáži v USA.Kolega mě ukecal,že je to delikatesa.já blbec. 3 dny mě bylo blbě a ještě 3 neděle jsem to cítil v hotelové restauraci.O :-S d té doby mi to nesmí do baráku.Hnus

  • jan
    jan |

    25. 2. 2017 14:39

    Dobrou chut preji Ja bych to nejedl vypada to ohavne brrrr dekuji

  • Jana
    Jana |

    7. 6. 2015 10:45

    Zdravím a chtěla bych se zeptat. Je lépe připravovat krevety neoloupané nebo je předpřípravou oloupat? A je lépe koupit krevety chlazené předvařené nebo nepředvařené,ale mražené?? Ňejlepší by byly jistě čerstvé nepředvažené, ale na ty nějak nemohu narazit. Díky všem za radu.

  • Petr Sladký
    Petr Sladký |

    11. 4. 2015 19:04

    Super la bomba, minulej týden jsem je dělal a všichni chtěli recept ,jenom půl kyla pro 5 lidí bylo málo, zbyla na mě jedna :'( Tohle nejde dělat jenom na chuť,všichni se toho mohli užrat :-D Jo a na u moře když jsou úplně čerstvé, jen vařené ve slané vodě ,tak neznám nic lepšího než s bagetkou a máslem ;-) Čus

  • Monika
    Monika |

    5. 4. 2015 15:41

    Krevety byly úžasné lepší jsem za celý život neměla mohu doporužit krevety jsou jemné a delikátní celá rodina jsme si na nich smlsli, málem jsme se o ně poprali mohu doporučit bombastický :-P :-* <3 dala bych 1*

  • Romča
    Romča |

    2. 12. 2014 19:45

    Bylo to luxusní a 500g jsem snedla sama na posezení 8-)

  • mira
    mira |

    23. 9. 2014 18:34

    vy nejste normalni

  • garpp
    garpp |

    23. 4. 2014 08:46

    Velmi jednoduche, rychle a chutove naprosto vyvazene! Cim vetsi kreveta, tim lepsi chut ;)!!!

  • kačí
    kačí |

    18. 4. 2014 21:16

    mňam :-P

  • kačí
    kačí |

    18. 4. 2014 21:16

    mňam :-P

  • Erika
    Erika |

    15. 1. 2014 08:49

    Také tak 5 minutek povaříme :-) jsou božské a doufám, že si je dnes zase připravíme O:-)

  • moni plíšková
    moni plíšková |

    11. 1. 2014 20:19

    Vynikající!! Uvařili jsme si to dnes s manželem k večeři a moc nám to chutnalo... :-)

  • Gabriela
    Gabriela |

    10. 11. 2013 13:47

    Skvělé!

  • Mel
    Mel |

    13. 5. 2013 12:26

    Vynikajici, 500g je pro 2 malo 8-)

  • Martin
    Martin |

    13. 4. 2013 20:43

    Uzasneeeee

  • Jirka
    Jirka |

    21. 3. 2013 19:26

    Nahodne zde objeveny recept mohu jen vrele doporucit. K priloze mame vetsinou opeceny toust s maslem a neumim si predstavit zniceni chute jakymkoliv dresingem. Tato kombinace je naprosto dokonala, uzasna, bajecna, delikatesni namka. :-P

  • dapa
    dapa |

    3. 3. 2013 15:58

    Jednoduché a dobré. Díky.

  • Libor
    Libor |

    16. 2. 2013 14:01

    Jojo, je to mňamka :)

  • Lenka
    Lenka |

    21. 11. 2012 18:11

    Vyzkoušeno a bylo to vynikající ;-) měla jsem mražené krevety, podávala jsem na ledovém sálátu a bylo to výbornééé!!!! Opečené večky se sýrem jako příloha. Mnam.

  • Angelinka
    Angelinka |

    26. 3. 2012 15:57

    Super recept, jinak už krevety ani neděláme :). Díky

  • kubik
    kubik |

    12. 1. 2012 17:10

    ;-) ;-)

  • kubik
    kubik |

    12. 1. 2012 17:09

    :-(

  • terka
    terka |

    12. 1. 2012 17:09

    <:-)

  • vojtíšek
    vojtíšek |

    12. 1. 2012 17:08

    :-P

  • Monika
    Monika |

    2. 1. 2012 14:08

    To nemá chybu! Vynikající! :-P ;-)

  • Anonymous
    Anonymous |

    8. 10. 2011 18:49

    neskutecne dobre jidlo !!! :))))

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    7. 10. 2011 13:32

    I takto jsou moc dobré ;-) máčím je pak v pikantním dipu

  • bosambo
    bosambo |

    2. 10. 2011 12:50

    Je to žraso!!!!!!!

  • bimbas
    bimbas |

    21. 4. 2011 20:22

    jupííííííííí :-$ :-$ :-$

  • pipina
    pipina |

    21. 4. 2011 20:18

    nej receptiiiiikkkk :-* :-* :-* pochoutka mnamiiiiiiiiiii <3 <3 <3 super recept O:-) O:-) dik

  • ema
    ema |

    21. 4. 2011 20:14

    ano lolik mas pravdu ;-) ;-) ;-)

  • lolik
    lolik |

    21. 4. 2011 20:13

    mnamiiiii :D super :-P :-P :-P :-P <3

  • tt
    tt |

    10. 3. 2011 23:32

    V Brne se daji koupit obr krevety na vietnamske Trznici ve Slatine, podle velikosti od 180-350kc/kg. Jsou super.

  • Iva
    Iva |

    22. 1. 2011 03:06

    Nejlepší krevety jsou čerstvé chlazené,které kupuji v Makru a teprve doma je uvařím a potom osmahnu na pánvičce. Jednodušší a také hodně dobré jsou mražené, 1kg, vel tuším 36, loupané, cena cca 250kč/Kg, taky z Makra celá naše rodina je ohodnotila jako vyníkající, přičemž je připravuju tak že zmřažené vsypu do vroucí vody na 2minutky, čímž se vyvaří případný mořský pach, scedím a dál připravuju podle receptu. :-)

  • juraj
    juraj |

    22. 11. 2010 21:16

    mozete mi prosim povedat ake krevety mam kupit - kupil som nejake male lupane predvarene a nebolo to bohvieake...

  • helen drapalova
    helen drapalova |

    13. 9. 2009 20:45

    krevety byly bajecne, dala jsem si k nim stredozemni dresing od hellmansu a rozpecenou bagetku, super rychle jidlo:-)

  • jitka horakova
    jitka horakova |

    19. 5. 2009 14:18

    Je absolutne vyborny. Krevety jime a tento zpusob pripravy je ted nas nejoblibenejsi a hlavne nejchutnejsi, dekuji za recept!

  • Michaela V
    Michaela V |

    19. 4. 2009 12:42

    Tento recept jsem si půjčila od p.Šárky, která má na internetu školu vaření-snad mi odpustí. Ale je tak senzační, že jsem si nemohla pomoct. Přeji všem dobrou chuť.

Abecední seznam: