Fofr rybízový (višňový) koláč / bublanina

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 10 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na hlubší plech
    • 3
      ks vejce
    • 450
      g polohrubá mouka
    • prášek do pečiva
    • 180
      g cukr krupice
    • vanilkový cukr
    • 160
      ml olej
    • 220
      ml mléko
    • citronová kůra dle chuti
    • 600
      g červený rybíz očištěný, cca 500 -
    • drobenka - není nutná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Celá vejce dáme do mísy a s cukry je vyšleháme do husté pěny. Poté přidáme olej s vlažným mlékem, promícháme, nasypeme mouku s kypřidlem a citronovou kůrou. Vše řádně promícháme, část těsta nalijeme do máslem vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu, rozetřeme, posypeme polovinou rybízu, nejlépe ne zcela rozmrzlého nebo čerstvého, tu přelijeme zbylým těstem, opět rozetřeme a to posypeme zbylým rybízem. Kdo chce, může koláč před pečením posypat drobenkou, ale je výborný je i bez ní.

RADA: VIDEO, jak udělat piškot na dort

2
Pečeme v předehřáté troubě na 170 dozlatova. Vyzkoušíme špejlí, zda těsto nelepí.
3
Po vychladnutí pokrájíme a podáváme. Před podáváním můžeme pocukrovat.

RADA: 6 lahodných ovocných koláčů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: