Ovocný dort

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: marti

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na hnětené těsto
    • 180
      g hladká mouka
    • 100
      g máslo změklé
    • 60
      g cukr
    • 1
      ks žloutek
  • Na piškotové těsto
    • 80
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • ovoce např.hroznové víno a kompotované broskve a třešně
    • 450
      ml mléko
    • 100
      g máslo změklé
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 50
      g moučkový cukr
    • 40
      g mandle hoblinky
    • 2
      lžíce marmeláda
    • 2
      lžíce cukr
  • Na polevu
    • 250
      ml voda
    • 1
      balíček želé dortové

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hnětené těsto: máslo s cukrem utřete do pěny a přimíchejte žloutek. Přidejte mouku, vypracujte hladké těsto a rozválejte je na pomoučeném válu. Rozválenou placku vložte do formy vyložené pečícím papírem a na několika místech propíchejte vidličkou. Pečte 20 minut při 175 °C. Vlažný koláč vyklopte z formy a dejte chladit na mřížku.
2
Piškotové těsto: dortovou formu znovu vyložte pečicím papírem. Pro piškotové těsto nejdříve oddělte žloutky od bílků a z bílků ušlehejte pevný sníh. Přimíchejte žloutky s cukrem a postupně mouku. Těstem naplňte formu a pečtě 25 minut při 175 °C.
3
Krém: z mléka, 2 lžic cukru a pudinkového prášku uvařte pudink. Odstavte a dejte chladit, občas promíchejte, aby se nevytvořil škraloup. Máslo s cukrem moučkou utřete do pěny a po lžících přidávejte pudink, který by měl mít stejnou teplotu jako máslo. Připravte si ovoce. Mandlové hoblinky jemně opražte na pánvi bez tuku. Korpus z hněteného těsta potřete marmeládou a trochou pudinkového krému, navrch položte piškotový korpus. Potřete pudinkovým krémem, boční strany koláče ozdobte mandlovými hoblinkami a poklaďte ovocem.
4
Poleva: připravte želatinu podle návodu a přelijte ovoce.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Myška Mari
    Myška Mari |

    22. 3. 2015 08:43

    Dětem to moc chutná.

  • Myška Mari
    Myška Mari |

    22. 3. 2015 08:43

    Dětem to moc chutná.

  • Myška Mari
    Myška Mari |

    22. 3. 2015 08:43

    Dětem to moc chutná.

  • Myška Mari
    Myška Mari |

    22. 3. 2015 08:43

    Dětem to moc chutná.

  • Kateřina Šeděnková
    Kateřina Šeděnková |

    6. 8. 2010 10:54

    nejlepši na krem je na 500ml mleka 2 cele pudinky

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    4. 6. 2008 18:40

    Zuzanka, tu by pomohol Zlatý klas, krásne by to držalo a puding by určite netiekol. To je práve ten rozdiel medzi nimi, nie všade sa dá použiť puding. Skúste nájsť ten český Krémový prášek alebo použite viac pudingu na rovnaké množstvo mlieka.

  • Zuzana Bezdíčková
    Zuzana Bezdíčková |

    4. 6. 2008 17:42

    Hnětené těsto se moc drobí a po upečení je moc tuhé a z nějakého důvodu mi pudingový krém moc tekl a nedrželo na něm ovoce!

  • Anonym
    Anonym |

    13. 4. 2007 15:31

    moc dobry§