Ovocno-tvarohový koláč

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 8
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 500
      g hladká mouka
    • 250
      g moučkový cukr
    • 250
      g rostlinný tuk
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 2
      lžíce kakao
    • 2
      ks vejce
  • Náplň
    • 500
      g rebarbora nebo meruňky, jablka
    • 250
      g tvaroh
    • 200
      g moučkový cukr
    • 100
      g máslo
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks vanilka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mouky vmícháme prášek do pečiva, kakao a cukr, přidáme rozšlehaná vejce, změklý tuk a zpracujeme hladké těsto, které zabalíme do utěrky a dáme do chladu asi na 30 minut.
2
Mezitím si připravíme náplň: máslo vymícháme s cukrem, přidáme najemno rozmačkaný tvaroh, vejce, vanilku a sůl. Směs vymícháme a přidáme do ní pokrájené ovoce.
3
Těsto rozdělíme na dvě poloviny, rozválíme (nejlépe mezi dvěma sáčky, tak se nelepí), dáme na plech vyložený papírem na pečení. Natřeme na ni náplň a zakryjeme druhou částí.
4
Vrch propícháme vidličkou a dáme do vyhřáté trouby (200 °C) asi na 45 minut. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • marcela
    marcela |

    25. 3. 2014 17:15

    Mňamka,opravdu výborný hlavne druhý den byl koláč křehký .Dělala jsem s meruňkami,zítra ho udělám zase. ;-)

  • Jana Jahodova
    Jana Jahodova |

    20. 1. 2013 15:20

    Dobry den, ja jsem take ted dopekla. Mam pocit, ze testo je na velky plech moc slabe a zespodu se pripaluje pri teplotu 200'. Jinak jsem ho rozvalela na papire a vrchni dil potom i s papirem na testo priklopila a papir sloupla. Tak uvidime jak bude chutnat. Delala jsem ho s jablky a trochou kompotovanych blum.

  • pivonka_1
    pivonka_1 |

    16. 5. 2012 23:27

    Dobrý den, děkuji za radu. Hnětla jsem to poctivě ručně a odležet jsem to nechala určitě déle než je psáno, takže to bude v těch surovinách. Příště zkusím dát na Vás.

  • Vlasta
    Vlasta |

    13. 5. 2012 02:42

    Dobrý den, pokud se těsto drobí, je dobré přidat buď na másle a nebo obětovat vejce (klidně jen žloutek či bílek), těsto je potřeba opravdu dobře ručně zpracovat a pak nechat skutečně odpočinout. Nemívám s tímto těstem problémy, jen je třeba si někdy poměry trochu upravit.

  • pivonka_1
    pivonka_1 |

    12. 5. 2012 22:54

    Výborný recept, opravdu dobrota, jen jsem dala poloviční dávky cukru. S těstem jsem měla také problém, hrozně se drobilo, nakonec jsem válení vzdala a nějak jsem to na ten plech napatlala, příště na to zkusím jít nějak jinak a lépe. :-)

  • Martina
    Martina |

    4. 3. 2012 11:15

    Já to nechápu, těsto se mi nepodařilo rozválet - žádným způsobem. Vše jsem udělal podle receptu - nic míň, nic víc a těsto se drobilo :-( V žádném případě mi nešlo dát na plech a tak jsem se těšila :-( Co jsem udělala špatně, když jsem postupovala přesně podle receptu ?

  • Simča S.
    Simča S. |

    24. 5. 2011 10:40

    Řezy jsou výborné, máme nadúrodu rebarbory, tak jsem hledala, co s ní... Tohle je asi nejchutnější úprava rebarborových řezů, co jsme měli. Dávám za 1 a kdybych mohla, dám 1*** :-)

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    11. 12. 2006 10:10

    Skvělý, skvělý,skvělý,... Včera jsem koláč pekla, je výborný./Dovnitř jsem dala jablka/. Dnes jen rozdávám recept a nechávám se chválit. Díky neznámému autorovi nebo autorce. Ivana