Široké nudle s kuřecím masem a nivou

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kuřecí maso řízek
    • 150
      g sýr niva
    • 150
      g anglická slanina
    • 1
      kelímek smetana
    • 3
      stroužek česnek
    • bylinky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na pánvi opečeme na nudličky nakrájenou anglickou slaninu, přidáme pokrájené a okořeněné kuřecí maso. Když je maso z poloviny hotové, přidáme rozdrobenou Nivu a zalijeme smetanou. Necháme Nivu rozpustit a když smetana zhoustne, přidáme prolisovaný česnek a bylinky. Takto připravenou omáčkou poléváme široké nudle.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Kateřina
    Kateřina |

    27. 3. 2013 17:06

    Bylo moc dobréééé :) :-)) :-)) :-)) :-)) :-))

  • anelev
    anelev |

    7. 12. 2012 08:56

    robim podobnú omáčku:: nakrajanú cibulu osmažím, pridám zavarené šampiňóny, syr niva a nakoniec smotanu na šlahanie 1-2, trošku korenia a soli. Podavam bez masa so špenátovými haluškami.

  • Simča S.
    Simča S. |

    6. 12. 2011 15:13

    Tak jsem se po posledním komentáři bála, aby omáčky nebylo málo, přidala jsem trošku mléka a více dokořenila česnekam a zdálo se mi to dobré. Zkuste někdy na toto jídlo na talíři nasypat trošku podrcených vlašských ořechů - stačí 1 - 2 jádra na porci. Je to pochoutka....

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    5. 12. 2011 21:13

    No, on u mého vaření problém nebyl přímo v suchosti (to jsem se prvně nepřesně vyjádřila), ale v tom, že omáčka sice v hrnci chutala dobře, ale když jsme ji teda rozdělili na 4 porce (a ejhle, zjištění, že jí je málo), tak najednou celá ta porce s nedostačujícím množstvím omáčky byla chuťově nijaká :-( A nevím, jestli by pomohlo to, kdybych ji naředila vodou z těstovin, protože ta by taky té chuti asi moc nepřidala....

  • pippiva
    pippiva |

    5. 12. 2011 18:25

    Dovolim si dat radu. Pokud je omacky malo a testoviny jsou "suche" tak muzete pridat k omacce trochu vody z testovin. Kdyz slevam testoviny, tak si pod cednik dam hrnek a mam vodu pro pripad, ze vysledek bude suchy. ;-)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    5. 12. 2011 16:20

    Ne, úplně obyčejnou.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    5. 12. 2011 16:19

    Děkuji za odpovědi!

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    5. 12. 2011 16:17

    Recept byl docela dobrý, omáčka jemnější, akorát (sic se to v hrnci vůbec nezdálo) ve výsledku bylo omáčky na čtyři porce málo, nudle jsme měli docela suché :(

  • pippiva
    pippiva |

    5. 12. 2011 10:48

    Ja osobne bych uz bylinky nedavala, jen cesnek a maximalne cerstve mlety pepr. Niva ma svou specifickou vyraznou chut, ja osobne pridavam bylinky k jemnejsim ingrediencim pro zvyrazneni chuti. Ale jak rika Simca, zalezi na preferencich kucharky. ;-)

  • Simča S.
    Simča S. |

    5. 12. 2011 08:55

    Tak nejsem autorka, ale dala bych asi bazalku, petrželku, dobromysl. Možná trošku tymiánu nebo rozmarýnu. Myslím si, že záleží na preferencích kuchařky, ale všechny tyto bylinky se s uvedenými surovinami dobře snášejí.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    4. 12. 2011 21:01

    Přidávám se k této otázce :)

  • Martina Procházková
    Martina Procházková |

    23. 1. 2008 09:01

    Váš recept mě moc láká, jen se chci zeptat, jaké používáte bylinky

  • Alex Soudilová
    Alex Soudilová |

    29. 8. 2007 15:05

    moooc dobré:)chutnalo:)jak řekl manžel nivou nic nezkazíš:)

  • Jan Snášel
    Jan Snášel |

    7. 4. 2007 14:03

    Vynikající!!! Opravdu. Přítulkyně se oblizovala ještě druhej den :))

  • Monika G
    Monika G |

    1. 3. 2006 12:55

    Báječné.Mňňňňňňňňňňam.

  • virgil
    virgil |

    8. 1. 2006 16:42

    Jakou mám dát smetanu??? zakysanou???

  • Dana Picková
    Dana Picková |

    20. 10. 2005 13:51

    Česnek jsem ještě nezkoušela, do této omáčky dávám pepř, jse i provensálské koření.

  • Jana
    Jana |

    20. 10. 2005 13:38

    Také souhlasím, tohle jídlo přímo milujeme, směsm nivy, smetany a česneku je odolatelná a kdyby člověk byl ještě za hospodyni a udělal k tomu domácí nudle, tak se může jít každý Grandhotel s minutkami za 250,- schovat. Navíc je to velmi rychlé. Škoda, že my většinou jíme s kupovanými vrtulemi :-(. Dávám za 1!!!!

  • a
    a |

    20. 10. 2005 11:56

    Uz se pomalu bojim nekoho pochvalit, ale tohle je opravdu moc dobre:-))