Šípková zavařenina

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      kg šípky (jen plody bez stopky)
    • 600
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Šípky opláchněte, rozkrojte a zbavte vnitřních ochlupených semínek. Čisté slupky svařte asi 20 minut s cukrem a pak propasírujte přes cedník. Vzniklou dřeň ještě jednou propasírujte přes jemné síto, abyste ji zbavili posledních semínek a chloupků.
2
Pak svařte na mírném plameni za stálého promíchávání do požadované konzistence.
3
Horkou zavařeninu plňte do sklenic, uzavřete, postavte dnem vzhůru a nechte vychladnout.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.