Plněná krkovička

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks plátky krkovičky bez kosti silnější
    • 6
      plátek anglická slanina nebo moravská, česneková...
    • sýr niva nebo hermelín...
    • vejce
    • hladká mouka
    • strouhanka
    • olej na smažení
    • sůl
    • pepř mletý nebo jiné námi oblíbené koření či kořenící směs
    • česneková pasta hořčice, chilli, koření - není nutné

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do silnějších plátků libovější krkovičky si opatrně prokrojíme hlubší kapsy a opatrně přes fólii mírně naklepeme. Krkovičku osolíme, opepříme, rozevřeme, potřeme uvnitř dle chuti česnekovou pastou (chilli pasta, hořčice...) nebo ochutíme kořenící směsí dle chuti a poklademe plátky slaniny. Na slaninu položíme cca půlcentimetrové plátky námi oblíbeného sýru (velikost přizpůsobíme plátku krkovičky), přeložíme přes něj slaninu, která nám poslouží i tím, že zabrání vytečení. Kapsu zavřeme a kraje můžeme paličkou na maso k sobě přitisknout.
2
Naplněné kapsy obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.
3
Smažíme zvolna na rozpáleném oleji nebo sádle z obou stran dozlatova.
4
Podáváme s bramborovou přílohou, zeleninovými saláty...

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: