Kuřecí kari se zeleninou a rýží

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g kuřecí maso prsa nebo stehenní řízky
    • 2
      lžička kari dle chuti, cca
    • olej
    • 350
      zelenina mix čerstvé nebo mražené
    • 200
      g rajčata oloupaná nasekaná, cca
    • 300
      vařená rýže cca
    • sojová omáčka nebo sůl dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rýži (cca 150 - 200 gramů) dáme vařit do osolené vody dle návodu. Maso si pokrájíme na nudličky nebo kostičky, které osolíme a okořeníme kari kořením. Maso osmažíme na trošce rozpáleného oleje, pak přidáme směs zeleniny dle vlastního výběru (mrkev, papriku, hrášek, kukuřici, brokolici, květák, kedlubnu, patizon, cuketu...), nasekaná rajčata a dusíme doměkka na skus. Dušení nebude trvat dlouho, takže nepodléváme velkým množstvím vody. Podle druhu zeleniny nemusí být podlití vůbec nutné, jen zeleninu během dušení dosolíme a ochutíme ještě trochou kari koření a sójovou omáčkou nebo solí.
2
Když máme maso měkké a zeleninu na skus (rajčata nám během dušení vytvoří sos), přisypeme hotovou vařenou rýži, vše promícháme a můžeme podávat.
3
Pokud místo drůbežího masa použijeme sojové, můžeme podávat jako bezmasý pokrm.
Kategorie: Rýže Kuřecí Zelenina

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: