Kuřecí kari s pórkem a cizrnou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 180
      g kuřecí maso řízky stehenní nebo prsa
    • sůl
    • kari
    • 100
      g pórek + na dozdobení
    • 60
      ml vývar 40 -
    • 3
      lžíce zakysaná smetana 2 -
    • 70
      g cizrna uvařená nebo z konzervy, cca
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí maso pokrájíme na nudličky nebo kostky, osolíme, ochutíme kari kořením a necháme asi půlhodinky proležet.
2
Rozpálíme si trošku oleje v pánvi, na něm osmažíme maso ze všech stran za občasného promíchání, přisypeme pokrájený pórek, přidáme ještě trochu kari a smažíme do jeho povadnutí.
3
Přilijeme trochu vývaru (nepřelít) a podusíme cca 5 - 10 minut, dle velikosti kousků masa.
4
Nakonec přisypeme k masu okapanou cizrnu, kterou necháme ve směsi prohřát, dosolíme dle chuti a odstavíme.
5
Nakonec do směsi vmícháme kysanou smetanu pokojové teploty a podáváme.
6
Podáváme nejlépe s rýží. Dozdobíme troškou pokrájeného pórku.
Použité ingredience v tomto receptu: Cizrna Kari Kuřecí maso Olej Pórek Sůl Vývar Zakysaná smetana

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: