Kuřecí medailonky na kari s pórkem

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg kuřecí maso prsa
    • sůl
    • pepř mletý
    • kari
    • olivový olej já dávám olivový
    • čerstvé žampiony mohou být i mražené či z plechovky
    • pórek
    • solamyl (bramborový škrob)
  • Na zalití a posypání
    • šunka nakrájená na kostičky, osmahnutá
    • 2
      kelímek zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí maso naklepeme, osolíme, opepříme, přidáme kari koření a zprudka orestujeme na oleji (já používám olivový). Maso trochu podlijeme a podusíme cca 10- 15 minut. Během dušení maso podléváme, aby se nám nepřipálilo, přidáme pórek, žampióny a ještě chvíli prohřejeme.
2
Nakonec sosík zahustíme solamylem, vypneme sporák a maso spolu s pórkem a žampióny zalijeme smetanou. Podáváme nejlépe s rýží.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Iva
    Iva |

    7. 8. 2013 10:12

    My krájíme maso na nudličky a nedáváme smetanu, samotný sosík je báječný ;-)

  • Iveta Janatová
    Iveta Janatová |

    12. 2. 2009 12:37

    Pokrájela jsem kuřecí prsíča na kousky a orestovala.Potom jsem přidala cibuli na kolečka(u nás nesmí chybět)okořenila a dala trošku víc pepře,aby to bylo pikantnější.Během dušení přidala pórek a čerstvé žampióny a nechala dodusit do měkka.Ani jsem nezahušťovala solamylem,vypla plotýnku a zamíchala kys.smetanu.Manžel chválil,bylo to opravdu dobré.

  • Iveta Janatová
    Iveta Janatová |

    11. 2. 2009 10:19

    Kuřecí maso dělám také na kari,ale ještě jsem nevyzkoušela s tím pórkem a žampióny ,zkusím k dnešnímu obědu.Potom napíši jak nám chutnalo.

Další doporučené recepty: