Polévka s červenou řepou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks mrkev
    • 0,3
      ks celer
    • 1
      ks petržel
    • 3
      ks brambory
    • 0,3
      balíček kysané zelí
    • 1
      sklenice červená řepa
    • olej
    • nové koření
    • pepř celý
    • bobkový list
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji orestujeme na nudličky nakrájenou zeleninu a brambory. Zalijeme vodou, osolíme a přidáme koření. Zvlášť ve vodě uvaříme překrájené zelí i s lákem. Až jsou brambory měkké, přidáme uvařené zelí i s vodou, ve které se vařilo. Nakonec přidáme naloženou červenou řepu i s lákem a necháme prohřát. Případně dochutíme a na talířích zdobíme lžící smetany.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 |

    18. 10. 2010 19:54

    Ladi,my tomu říkáme červený boršč:-))(šťovíkovému říkáme bílý:-)) ) to je super ,,návnada,, ,už jsem ho nedělal pěkně dlouho.Musím to napravit a poslat fotku!Fakt vřele doporučuji!Základ dělám z vývaru z žeber.

  • Ladia -
    Ladia - |

    16. 3. 2010 10:52

    Recept jsem již dříve vložila i na jiné stránky.