Polévka s játrovými nudlemi

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku, vejce, 1/4 lžičky soli, muškátový oříšek a minerálku zpracujeme na řidší hladké těsto. Játra omyjeme, osušíme, očistíme a rozšleháme na pyré. Zahněteme je do těsta, které pak necháme asi hodinu odležet. Osolenou vodu přivedeme k varu. Postupně si rozložíme vždy část játrové hmoty na zvlhčené prkénko. Dlouhým nožem pak ukrajujeme tenké proužky těsta do vroucí vody.
2
Když nudle vyplavou, vyjmeme je děrovanou naběračkou, dáme na síto, propláchneme studenou vodu a necháme okapat. Potom přivedeme k varu vývar z kostky. Osolíme, opepříme a nudle v ní necháme prohřát. Petrželku opereme a nasekáme najemno. Polévku s játrovými nudlemi rozdělíme do talířů a posypeme petrželkou.

Komentáře k receptu

  • mmm
    mmm |

    5. 3. 2013 12:56

    tohle dělám bez mouky a přes haluškové sítko, nejsou to sice nudle a takové kapání ale myslím že to vyjde nastejno :-)

  • Alena Růž.
    Alena Růž. |

    8. 2. 2013 22:07

    Máš pravdu, uvařit v polévce, tak je to dobře.

  • Tereza T
    Tereza T |

    8. 2. 2011 15:05

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia |

    7. 2. 2011 22:06

    Nejedná se o 3/4 litru?

  • Di -
    Di - |

    11. 2. 2009 15:04

    Je to asi tak, ale já dám přednost tomu, že vařící se játrová zavářka přidá vývaru na chuti.

  • Gábina H
    Gábina H |

    11. 2. 2009 12:10

    Asi aby byl vývar čirý

  • Miroslava Severová
    Miroslava Severová |

    11. 2. 2009 11:00

    A nešlo by ty nudle vařit přímo hned ve vývaru a nechat je tam? Uvařit ve vodě, vytáhnou a ještě propláchnout ? Jaký to má význam. Ráda se nechám poučit. Já takovou zavářku dělám na rovném struhadle - velké okaté, to si položím přes hrnec (jakoby rubem nahoru) a lžicí hmotu protlačuji přímo do vývaru. Je to takové jako strouhání ale játrové.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: