Borůvkový dezertík I.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 13 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Příprava korpusu
    • 6
      ks vejce
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 200
      g cukr krupice
    • 0,5
      lžička citronová kůra
    • 20
      g kakao
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 170
      g cukr krupice
    • 280
      g zakysaná smetana
    • 9
      plátek želatina
    • 280
      g smetana ke šlehání
    • 200
      g borůvky mražené
    • 500
      g sýr čerstvý - Imperial, Palouček-Lidl, Lučina

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
!! Příprava korspusu :
2
- U 3 vajec oddělíme bílek od žloutku. Bílky si necháme na ušlehání sněhu a žloutky dáme s dalšími 3. vejci do šlehací nádoby. Přidáme cukr a šleháme do bílé pěny (cca 15min.)
3
Poté přidáme mouku s rozmíchaným kypřícím práškem, kakaem a citronovou kúrou.
4
- Celou směs jen lehce promícháme (nejlépe ručně) a přidáme ušlehané bílky. - - Celou směs rozetřeme na plech a dáme péct do trouby na 170°C / 8 minut. - - - Upečený korpus dáme vychladnout...
5
- Připravíme si kruhové formy, které vyložíme folií a vykrojíme z korpusu plátky.Na každý desert přijdou dva plátky korpusu.
6
!! Příprava krému a sestavení
7
- Všechny ingredience dáme do šlehací mísy a dáme šlehat aby vynikl hladký krém bez hrudek. - tedy 500g čerstého sýra, 170g cukru krupice, 280g smetany na šlehání, 280g zakysané smetany, 9plátků želatiny, 200g mražených borůvek...-
8
- Namočíme plátky želatiny do studené vody.
9
- Mezitím si v mikrovlné troubě ohřejeme mražené borůvky až se odělí štáva tak odebereme několik lžic a rozpustíme v ní měkkou želatinu.
10
- Poté přidáme několik lžic hotového krému do borůvek s rozpuštěnou želatinou aby vše zchlado.
11
- Promícháme a přidáme na 1.vrstvu korpusu připraveného ve formách.
12
- Zakryjeme další vrstvou korpusu a končíme borůvkovým krémem. Dezert je hotov a můžeme ho dát ztuhnout do ledničky.
13
V případě nejasností se nebojte ozvat :))))

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: