Polévka s rychlými játrovými nočky (knedlíčky)

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,8
      l hovězí vývar nebo drůbeží, zeleninový, vepřový
    • celer - kousek
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      hrst kapusta drobně pokrájená
    • petrželka na dozdobení
    • sůl a pepř
  • Knedlíčky (nočky) :
    • 1
      plechovka játrová paštika - malá (50g)
    • 1
      ks žloutek
    • 3
      stroužek česnek 2 -
    • 1
      lžička majoránka
    • 1
      špetka muškátový květ
    • sůl a pepř dle chuti
    • 3
      lžíce strouhanka dle potřeby, cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z uvedených ingrediencí na knedlíčky umícháme vidličkou středně tuhou hmotu, ochutíme dle potřeby, necháme 10 minut před tvořením knedlíčků(nočků) odpočinout.
2
Uvaříme si klasický vývar z libovolného druhu masa nebo jen většího množství zeleniny, ve kterém krátce povaříme nočky, které do polévky ukrajujeme mokrou lžičkou nebo mokrou rukou uděláme z játrové hmoty kuličky. Po vhození vyplavou téměř okamžitě, pak stačí necelá minuta na provaření. Polévku podáváme ihned, dozdobíme petrželkou nebo pažitkou.

Komentáře k receptu

  • Hanďourek
    Hanďourek |

    31. 1. 2013 12:55

    Jedna moje bývala kolegině je vařila, nevím jak ten recept přesně byl. Její dcera nejedla klasické játrové knedlíčky, ale tyhle ji problémy nedělaly. Někdy dříve jsem je dělala a nebyly zas až tak špatné. Je to určitě dobré pro ty co játrové knedlíčky nechtějí jíst.

  • Anna Černíková
    Anna Černíková |

    22. 10. 2012 14:34

    Vážený Martine, máte pravdu, že nahradit játra paštikou tak, aby byly chuťově alespoň srovnatelné nelze, ale za našich dávných let byla játra nedostatkovým zbožím a tohle byla přijatelná náhražka a dělal jí kde kdo v mém okolí, ikdyž se s pravými játrovými knedlíčky nedaly srovnávat a také se musely víc než hodně dochucovat kořením a česnekem. Já už bych je taky nevařila, když mám čerstvá játra k dispozici prakticky denně, možná z nostalgie.

  • Martin
    Martin |

    27. 5. 2012 16:10

    Zdravim autora, rika se: Proti gustu zadny disputat... no ale nahradit jatra pastikou, je podle meho gusta dost prasarna. Prominte za ten vyraz. Udelal jsem jatrove knedlicky podle tohoto receptu s pastikou, ale nee, neda se to jist :'( Ale je to ciste muj nazor. Pozn.: Nejsem kuchar profesional, ale take nejsem zadny zacatecnik. Dival jsem se i na nektere dalsi Vase recepty, vypadaji dobre a rad nejaky vyzkousim. K vuli jednomu nezavrhnu ostatni.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: