Polévka s kapustou, celerem a fenyklem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      svazek bazalka
    • 50
      ml olivový olej
    • 250
      g mrkev
    • 250
      g celer
    • 1
      ks fenykl (malý, mladý)
    • 1
      ks kapusta (malá hlávka)
    • 800
      ml zeleninový vývar
    • 80
      ml jogurt
    • 1
      ks citronová šťáva (z jednoho citrónu)
    • 20
      g pecorino (nebo jiný sýr jeho typu)
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bazalku opláchněte, otrhejte lístky, promíchejte je se 40 ml oleje a špetkou soli, dejte do mrazáku zchladit a pak rozmixujte na ochucený olej (směs v chladu zpevní a lépe se pak rozšlehá). V hrnci rozehřejte 1 lžíci oleje a osmažte na něm mrkev, celer a fenykl, vše očištěné a nakrájené na proužky. Pak přidejte kapustu, pokrájenou také na proužky, a ještě trochu osmažte.
2
Osolte, opepřete, zalijte vývarem a uveďte do varu. Hned stáhněte z ohně, do polévky vešlehejte jogurt, dochuťte ji citronovou šťávou, postavte na vypnutou plotýnku a nechte prohřát jen zbytkovým teplem. Polévku pak rozdělte do misek, navrch nasypte sýr a noste na stůl, zakápnutou ochuceným olejem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: