Vepřové s fenyklem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks fenykl malý - cca 150g
    • 300
      g vepřové maso 250-300 - na kousky pokrájené
    • 1
      lžíce olej arašídový nebo jiný olej na smažení
    • 1
      dl masox masový
    • 1
      ks pomeranč šťáva a kůra
    • 100
      ml smetana
    • 1
      špetka paprika
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Odstraníme nať z fenyklu. Fenykl rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Osmahneme maso na oleji, přidáme fenykl. Potom podlejeme bujónem a pomerančovou šťávou a dusíme asi 20 minut. Přidáme smetanu a dochutíme pepřem, paprikou a solí.
2
Jídlo podáváme s trochou fenyklové natě a pomerančové kůrky. Jako příloha se hodí rýže.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • frisanekelinka
    frisanekelinka |

    6. 1. 2014 17:05

    Výborné, dávám za 1 a děkuji, že jsem díky vám objevila fenykl, který jsem do té doby považovala spíše za bylinku než běžně použitelnou zeleninu. Jídlo bylo výborné, moc jsme si pochutnali, jen jsem také nepoužila bujón, protože jen nepoužívám nikdy a myslím, že to ničemu neuškodilo :-) :-)

  • pippiva
    pippiva |

    14. 12. 2011 15:08

    Velmi dobre! Bujon jsem vynechala, stacila pom. stava a smetana, take jsem nedusila tak dlouho, jen jsem nechala zredukovat tekutinu asi 10 minut. Fenykl jsem nakrajela na velmi tenko a take mi chutna, kdyz jeste jemne krupe. Dekuji za inspiraci. :-)

Další doporučené recepty: