• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Závitky v rýžovém papíru
    Napište svůj komentář k receptu

    Závitky v rýžovém papíru

    autor: J.Tereza
    0.0
    moje hodnoceni
    4.3
    hodnotilo: 3
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Závitky v rýžovém papíru
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 300
        g mražená zelenina čínská směs - může být i jiná, podle chuti
      • 8
        ks rýžový papír
      • 8
        ks krabí tyčinky
      • 1
        lžíce sojová omáčka
      • sůl
      • olej

    Postup přípravy receptu

    1
    Zeleninu na sucho rychle opražíme, stáhneme z ohně, osolíme, ochutíme omáčkou. Rýžové papíry navlhčíme, položíme na desku. Do středu každého papíru dáme 2 lžíce zeleniny, položíme krabí tyčinku a zabalíme. Balíčky smažíme na oleji a podáváme teplé s libovolnou pikantní omáčkou.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Vepřové závitky na smetaně

    Vepřové závitky na smetaně

    Závitky z hovězího masa

    Závitky z hovězího masa

    Zelné závitky s pohankou

    Zelné závitky s pohankou

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • denis
      denis | 26. 7. 2013 12:03

      dnes jsem to zkoušel s kuřecím masem na kostky a jen koření a sojovou omáčku, dobré a rychlé

    • zvonare
      zvonare | 20. 2. 2011 09:16

      Doporucuji: sojovka, citronova stava, utreny cesnek, cukr, chilli. Nechat ulezet, aby se chute prostoupily. Pomer ingredienci podle chuti.

    • Věra z DC
      Věra z DC | 26. 3. 2007 10:57

      Terezko dík, jsem zase IN - jsem si přečetla všechny komentáře a hurá do toho. Děkuji :-))

    • Jana Povolná
      Jana Povolná | 6. 3. 2006 17:25

      Děkuji za rady ... určitě to bylo tou vidličkou...na kov se opravdu trochu lepili a proto příště zkusím dřevo :-) ..... ( doufám,že to dřevo nebudu já a už se mi povedou.. :-D )

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 6. 3. 2006 14:23

      Ja omáčky mením, podľa náplne. Ale často používam cesnakovú, chilli a so zeleným piprom.

    • Pavlína Svitáková
      Pavlína Svitáková | 6. 3. 2006 13:18

      Ještě já,neznáte někdo omáčku na namáčení krom kupovaných a sojové se zázvorem ?

    • Pavlína Svitáková
      Pavlína Svitáková | 6. 3. 2006 13:15

      Pokud můžu poradit,obracela jsem je dřevěnými kleštěmi nebo kdo umí ,č.hůlkami,na kov se mi lepili.

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 6. 3. 2006 12:36

      Janka, urobte tú plnku hustú, potom zabaľte. Obracajte nie vidličkou, ale lopatkou. Keď vám trocha papier praskne, nevadí. Vyprážajte v horúcom oleji a nechajte skutočne pražiť dozlata, až potom obráťte.

    • Pavlína Svitáková
      Pavlína Svitáková | 6. 3. 2006 12:05

      Konečně vyzkoušeno!Jsou naprosto úžasné!!Křupavé a velice chutné.Několik jsem udělala se zeleninou (zbylou a mletým ochuceným a osmahnutým masem).Opravdu vyzkoušejte.Bezva.Hodnotím 1***

    • Jana Povolná
      Jana Povolná | 1. 3. 2006 00:11

      neodolala jsem a vyzkoušela,chutnalo mi,ale měla jsem trochu problém se smažením...zabalit šli dobře,ale na pánvičce potom pukly a trochu vytekly,proto jsem je nemohla dosmažit úplně dozlatova,jak tady píšete a tudíž se mi zdály dost mastné.....možná to bylo náplní - plnila jsem špenátem a sýrem nebo pečeným masem...možná papírem-sehnala jsem jen malý průměr,tak to nebylo asi dostatečně zabalené.Tak jsem je zkusila zabalit do dvou papírů-bylo to trochu lepší,ale do zlatova to rozhodně nebylo.Jinak chuťově bezva a určitě s tou zlatou kůrkou ještě lepší......poraďte jak na kůrku..... :-)

    • Mila Kořínková
      Mila Kořínková | 22. 2. 2006 19:12

      Závitky z rýžového papíru, s jakoukoli náplní dělám také a jsou výborné.Kulatý papír dám do mělkého talíře s vlažnou vodou, když zvláční, tak vyndám na utěrku, do talíře dám další. Na papír na utěrce dám náplň,2x přehnu, pak přehnu boční okraje a dál doroluji jako klasickou palačinku, vznikne úhledný váleček, z kterého nic nevyteče. Smažím dozlatova,papír chutná jako křupavá kuřecí kůžička.Do závitků sdělám všechno, naposledy zbylý květákový mozeček:-)))

    • Gabriela B
      Gabriela B | 22. 2. 2006 16:22

      Z kulatých rýžových papírů uděláte závitky také. Na rýžový papír dáme trochu náplně, stočíme jako závin a konce založíme dospodu. Vzniknou takové malé balíčky (mini štrůdlíčky), které se dají krásně smažit.

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 22. 2. 2006 13:51

      Takže ten ryžový papier vraj dostať aj v Delvite.

    • Pavlína Svitáková
      Pavlína Svitáková | 22. 2. 2006 12:41

      Mám koupený rýžový papír už delší dobu,že udělám jarní závitky ,ale je nějak málo času.Pořídila jsem je v Globu - vedle koření ,jak mají rýžové víno,dipy,chilli omáčky atd.Ale měli je jen kulaté.Ty se hodí na takové uzlíčky,které se vaří v páře.Ale závitky z nich samozřejmě také jdou.Tento recept musím zkusit!

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 22. 2. 2006 06:49

      Ja si nosím ryžový papier z Prahy, dostať ho kúpiť v čínskych potravinách, ja poznám len dva. Sú to také malé obchodíky, ale ulicu presne neviem, ja tam jednoducho trafím. Skúsim zistiť u dcéry, či vie, ako sa tá ulica volá.

    • Anonym
      Anonym | 21. 2. 2006 21:17

      Paní Terezko, poradíte, kde koupit ten rýžový papír? Chtěla bych také vyzkoušet.děkuji Kajka

    • Gabriela B
      Gabriela B | 21. 2. 2006 21:07

      Výborná záležitost, doporučuji vyzkoušet. Ve Francii se těmto závitkům říká "Nems" nebo "Rouleaux de printemps". Původem je Vietnam. Dají se jíst i nesmažené. Na náplň se nejčastěji používá mrkev, okurka, salát, krevety, rýžové nudle (vermicelli) a čerstvé bylinky (bazalka, koriandr, řapíkatý celer nebo máta). Samozřejmě fantazii se meze nekladou. Lze použít i šunku nebo nadrobno nasekané maso. Rýžové listy namočíme, poklademe libovolnou náplní, svineme a konce založíme dospodu. Podáváme s pikantní omáčkou.

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 21. 2. 2006 10:42

      Ryžový papier som prvýkrát objavila v Prahe a odvtedy si ho nosím stále, keď mi dôjde. Máme ho radi a plním ho nielen vyššie uvedenou plnkou, ale aj hubovou, mäsovou, niekedy vyhádžem zbytky z chladničky a urobím plnku podľa toho čo mám. Vždy vypražím a mlsáme.

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 21. 2. 2006 10:25

      Na rýžové papíry se chystám už dávno, že je vyzkouším. Teď jste mne, Terezko, popíchla:-)). Jsem na ně zvědavá.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Pokrmy Večeře Smažení Pražení Výjimečný den Posvícení Oslava Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Krabí tyčinky Mražená zelenina Olej Rýžový papír Sojová omáčka Sůl
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Tatarský biftek

    Tatarský biftek

    Margotkové řezy

    Margotkové řezy

    Rychlá drůbeží játra, jako smažená

    Rychlá drůbeží játra, jako smažená

    Myslivecká směs

    Myslivecká směs

    Kuřecí prsíčka s rajčátky a tymiánem

    Kuřecí prsíčka s rajčátky a tymiánem

    Rýže s kari na smetaně

    Rýže s kari na smetaně

    Rychlý koláč s broskvemi a tvarohem

    Rychlý koláč s broskvemi a tvarohem

    Francouzské brambory - bez vaření

    Francouzské brambory - bez vaření

    Jidáše - medové

    Jidáše - medové

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    50 minut
    Pstruh na čekankovém risottu

    Pstruh na čekankovém risottu

    15 minut
    Chřestový salát s kozím sýrem

    Chřestový salát s kozím sýrem

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

    60 minut
    Bramborové vdolky se skořicí

    Bramborové vdolky se skořicí

    45 minut
    Brownies

    Brownies

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    Poslední sledované recepty

    32
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    29
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    24
    Snadné čokoládové muffiny
    Snadné čokoládové muffiny
    24
    Tvarohové knedlíky s jahodami
    Tvarohové knedlíky s…
    24
    Kuřecí prsa na kari se smetanou
    Kuřecí prsa na kari se…

    Zajímavé články

    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty inspirované přírodou
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty…
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl předlohou Joži Uprky?
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl…
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje každý: V tomto podání byste je milovali!
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje…
    Halušky se zelím: Recept našich babiček předávaný po generace
    Halušky se zelím: Recept našich babiček předávaný…
    Levné večeře do 100 Kč pro celou rodinu: Květákové placičky či bramborová pánev
    Levné večeře do 100 Kč pro celou rodinu:…

    Sledujte nás

    AHA.cz Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    AHA.cz Rybová a Prachař na nože? Tohle se nemělo stát!

    Rybová a Prachař na nože? Tohle se nemělo stát!

    AHA.cz Deník Aha! 14.4.2021

    Deník Aha! 14.4.2021

    Dáma.cz Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Dáma.cz 9 příčin návalů horka, které nemají nic společného s menopauzou

    9 příčin návalů horka, které nemají nic společného s menopauzou

    Ženy.cz Tyhle čelenky ovládnou letošní sezónu! Pořídíte si je?

    Tyhle čelenky ovládnou letošní sezónu! Pořídíte si je?

    Maminka.cz Nejkrásnější fotky porodů? Vyhrála holčička koukající na novorozeného bratra

    Nejkrásnější fotky porodů? Vyhrála holčička koukající na novorozeného bratra

    Reflex.cz Alex Selsky o Netanjahuovi, izraelském soužití s Araby, zvládání covidu a 11. místě na žebříčku štěstí

    Alex Selsky o Netanjahuovi, izraelském soužití s Araby, zvládání covidu a 11. místě na žebříčku štěstí

    E15.cz Místo chatky vyrostla vila se zahradou na střeše. Na pozemku se nevykácel jediný strom

    Místo chatky vyrostla vila se zahradou na střeše. Na pozemku se nevykácel jediný strom

    Abecedazahrady Skleníky a pařeniště: Jak je plně využít po celý rok

    Skleníky a pařeniště: Jak je plně využít po celý rok

    Další doporučené recepty:

    Závitky s cibulovou náplní
    Závitky s cibulovou náplní
    Závitky s lehkou křenovou náplní
    Závitky s lehkou křenovou náplní
    Závitky s mletým masem ve špekové omáčce
    Závitky s mletým masem ve špekové omáčce
    Závitky z hovězího masa
    Závitky z hovězího masa
    Zázvorky
    Zázvorky
    Zázvorky - ty naše :o)
    Zázvorky - ty naše :o)
    • Recepty.cz
    • Závitky v rýžovém papíru
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí