Zázvorky - ty naše :o)

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Můrinka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g moučkový cukr
    • 250
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžička zázvor - mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vajíčka s cukrem půl hodiny stále mícháme, pak přidáme zázvor (podle chuti, my dáváme 2 lžičky), mouku a vypracujeme hladké těsto. Rozválíme hrubší plát a formičkami vykrajujeme. Do rána necháme odpočinout a pak pečeme do růžova.
2
Zázvorky se pečou cca 3 týdny před Vánocemi, protože potřebují změknout.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • abkobra
    abkobra |

    17. 11. 2015 22:46

    tak já vyzkoušela trojitou dávku přidala jsem navíc 2lžičky sody těsto nechala přes noc uležet a super -foto přiloženo - ted odpočívají v chladu a vlhku v krabici pořádně uzavřené a věřím že budou mooooooooc dobré děkuji za receptík <3

  • Lenka
    Lenka |

    1. 2. 2015 13:02

    Po dvou měsících stále beton. :-D

  • MJG
    MJG |

    14. 12. 2012 10:28

    Zazvorky, ale i pernicky, musite nechat v chladnu a nejlepe vlhku. Nejhorsi je to nechat v suchu a teple, to vam nezmeknou ani do pristich vanoc. Musi proste tu vlhkost nekde natahnout. Do krabice s upecenym cukrovim doporuciuji pridat jablicko.

  • dondip
    dondip |

    12. 12. 2012 07:32

    Včera jsem zkoušela zázvorky přesně podle receptu a výsledek se ani vzdáleně nepodobal tomu krásnému obrázku u tohoto receptu. Těsto bylo řídké (musela jsem přidat mouku i cukr) a při pečení se zázrovky doslova roztekly. Putovaly rychlou potrubní :(

  • evík
    evík |

    6. 12. 2012 20:33

    pekla jsem a jsou super :-)

  • Můrinka
    Můrinka |

    6. 12. 2012 14:39

    To je přesně ten důvod, proč se musí péct dostatečně předem. Do Vánoc změknou. :-)

  • elis
    elis |

    6. 12. 2012 13:19

    Dobrý den, můžu se zeptat,jak docílit toho aby byly zázvorky poživatelné? Po upečení byly super,po pár hodinách sme si málem vylámali zuby ;-) r

  • Můrinka
    Můrinka |

    5. 12. 2012 15:02

    Jo a zapomněla jsem tu teplotu. Pekla jsem to asi na 170°C.

  • Můrinka
    Můrinka |

    5. 12. 2012 14:58

    Také mě to napadlo, ale nikdy jsem to nezkoušela, tak netuším. :-\

  • Jarka
    Jarka |

    5. 12. 2012 14:17

    Myslíte, že by to šlo i s čerstvým zázvorem?

  • Můrinka
    Můrinka |

    5. 12. 2012 14:03

    No já je válela tak asi na 5 mm, přesně to ale neřeknu. Nesmí to být prostě tak tenké jako na linecké, srovnatelné by mohly být perníčky. :-)

  • Můrinka
    Můrinka |

    5. 12. 2012 14:01

    Nene, ani tuk, ani soda, nic v receptu nechybí. Opravdu je tak jednoduchý, jak vypadá. :-P

  • Katka
    Katka |

    4. 12. 2012 23:03

    Do zázvorek se žádný tuk nedává. Není to super?

  • Andula
    Andula |

    3. 12. 2012 21:04

    Tam neni zadny tuk??? :-\

  • hulka.ja
    hulka.ja |

    3. 12. 2012 20:32

    Zítra upeču,tak jsem zvědav.

  • Katka
    Katka |

    3. 12. 2012 11:25

    To jste mě potěšila, vaše zázvorky vypadají moc hezky. Jsem začátečnice, jak hrubý má být ten plát a na jakou teplotu péct v horkovzdušné troubě? Maminka zázvorky pekla, ale už se jí bohužel nemůžu zeptat. Moc děkuji za odpověď.

  • Můrinka
    Můrinka |

    2. 12. 2012 08:38

    Opravdu ne, není potřeba, zázvorky "nakynou" i bez toho (viz foto). ;-)

  • Katka
    Katka |

    2. 12. 2012 01:52

    Opravdu nepoužíváte prášek do pečiva nebo sodu apod.?