Závitky z hovězího masa

moje hodnocení:

3,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g anglická slanina
    • 2
      ks zelená paprika
    • 850
      g kysané zelí
    • 4
      plátek hovězí maso
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 750
      g brambory
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      špetka cukr
    • 2
      lžíce smetana ke šlehání
    • 2
      lžička solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na kostičky nakrájenou slaninu orestujeme na másle. Na jemné proužky nakrájené papriky smícháme s 3/4 opečené slaniny a kysaným zelím. Maso opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. Obložíme je tenkou vrstvou zelné směsi, svineme a spíchneme špejlí. Na rozehřátém oleji závitky ze všech stran zprudka opečeme. Přilijeme asi 1/2 litru vody, přivedem k varu a pod pokličkou zhruba hodinu a půl dusíme. V kastrole zahřejeme zbylou náplň, okořeníme ji bobkovým listem, solí, pepřem a cukrem.
2
Závitky vyjmeme z pánve a udržujeme v teple. Solamyl utřeme ve smetaně dohladka, vmícháme jej do výpeku, krátce povaříme, případně dochutíme solí a pepřem. Hotové závitky upravíme na zelí, omáčku podáváme zvlášť, vařené brambory posypeme opečenou slaninou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.