Americký hamburger z vyzrálého hovězího

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 8
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g hovězí maso (vyzrálé, například odkrojky z roštěnce, pomleté)
    • 4
      ks žemle
    • 3
      lžička worcestrová omáčka
    • olej (několik kapek na potření)
    • sůl
    • pepř mletý
    • cibule (dle chuti)
    • rajčata (dle chuti)
    • salát (dle chuti)
    • plátkový sýr (dle chuti)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mleté maso důkladně prohněťte se solí a pepřem. Můžete dochutit i worcesterovou omáčkou. Z masa vytvarujte plošší karbanátky a dobře je upěchujte. Potřete olejem a z obou stran dobře opečte nejlépe na grilu či grilovací pánvi, případně na nepřilnavé silnostěnné běžné pánvi.
2
Podávejte podle vlastní fantazie, v nasucho opečené rozkrojené žemli s oblohou ze salátových listů, cibule, rajčat a sýra, nebo „na vidličku“ jen na půlce žemle a ozdobené zeleninou, kterou jste krátce opekli ve výpeku v pánvi.
3
//**Know-how:** Aby se hamburger nerozpadal, je třeba použít vysoce kvalitní, šťavnaté maso, které má určité množství vnitřního tuku, jenž při umletí působí jako pojidlo. Je zapotřebí maso dobře upěchovat a vytvarovat – nám se osvědčil i přídavek lžičky škrobu do masové směsi a lehké slisování placek mezi dvěma prkénky.//
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Zdenál
    Zdenál |

    30. 6. 2015 12:18

    Používám hovězí krk, je to opravdu ideální maso na burgery (mletí 6mm). Koření dávám jen sůl (dává se 2% váhy masa), pepř a worchester. Jako sýr používejte určitě čedar, protože má velmi výraznou chuť ...třeba eidam tam nejde moc cítit a dá se říct, že je tam zbytečnej :) Bulky je vhodné opéct na vnitřní straně, aby tolik nenasakovaly a spodní potírám tatarkou+hořčice, na horní dávám tatarku a kečup (všeho s mírou, aby to nepřebíjelo ostatní chutě). Jako zeleninu si připravuji mix cibule a ledového salátu (nad i pod maso). jako bonus si můžete osmahnou cibuli se slaninou ;)

  • zsn
    zsn |

    30. 12. 2014 22:51

    Bože, to je orgasmus! 8-) O:-)

  • penzionalenka
    penzionalenka |

    8. 10. 2014 09:16

    Nádherná fotka, výborná chuť!

  • zmije.com
    zmije.com |

    22. 5. 2013 15:58

    mě to moc nechutnalo :-| blééééé :-$ nevim proč :-(

  • LukasKoprnicky
    LukasKoprnicky |

    24. 2. 2013 15:03

    Výborný!!!

  • OBO
    OBO |

    12. 12. 2012 19:23

    Burger super, worchester dá masu příjemný neagresivní nádech. K hovězímu jsem přidal malinko bůčku, maso má potom víc šťávy. Nakonec jsem maso lehce potřel v burgeru dipem z hořtice a kečupu v poměru 1:1 a burger byl fakt výbornej.

  • martina
    martina |

    6. 8. 2012 15:18

    zapomela jsem pridat odkaz :-) www.databazereceptu.org

  • martina
    martina |

    6. 8. 2012 15:10

    Delala jsem hamburger odsud. Je tam podrobny postup

  • Laza226
    Laza226 |

    6. 5. 2012 13:05

    to teda je!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! <3 Já jsem se do toho zamiloval

  • NikiNikol
    NikiNikol |

    23. 2. 2012 14:03

    To je dobrota

  • Simča S.
    Simča S. |

    22. 2. 2012 20:57

    To víš, fotku si dodal F.O.O.D. - hlavní sponzor těchto stránek, takže tam prostě je....

  • kucerazd
    kucerazd |

    22. 2. 2012 20:00

    co ta fotka? :-)