• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Americký hamburger z vyzrálého hovězího
    Napište svůj komentář k receptu

    Americký hamburger z vyzrálého hovězího

    autor: F.O.O.D.
    0.0
    moje hodnoceni
    4.1
    hodnotilo: 10
    doba přípravy: 45 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Americký hamburger z vyzrálého hovězího
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    4 porce
      • 750
        g hovězí maso (vyzrálé, například odkrojky z roštěnce, pomleté)
      • 4
        ks žemle
      • 3
        lžička worcestrová omáčka
      • olej (několik kapek na potření)
      • sůl
      • pepř mletý
      • cibule (dle chuti)
      • rajčata (dle chuti)
      • salát (dle chuti)
      • plátkový sýr (dle chuti)

    Postup přípravy receptu

    1
    Mleté maso důkladně prohněťte se solí a pepřem. Můžete dochutit i worcesterovou omáčkou. Z masa vytvarujte plošší karbanátky a dobře je upěchujte. Potřete olejem a z obou stran dobře opečte nejlépe na grilu či grilovací pánvi, případně na nepřilnavé silnostěnné běžné pánvi.
    2
    Podávejte podle vlastní fantazie, v nasucho opečené rozkrojené žemli s oblohou ze salátových listů, cibule, rajčat a sýra, nebo „na vidličku“ jen na půlce žemle a ozdobené zeleninou, kterou jste krátce opekli ve výpeku v pánvi.
    3
    //**Know-how:** Aby se hamburger nerozpadal, je třeba použít vysoce kvalitní, šťavnaté maso, které má určité množství vnitřního tuku, jenž při umletí působí jako pojidlo. Je zapotřebí maso dobře upěchovat a vytvarovat – nám se osvědčil i přídavek lžičky škrobu do masové směsi a lehké slisování placek mezi dvěma prkénky.//
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Klasický americký hamburger na grilu

    Klasický americký hamburger na grilu

    Americký hamburger

    Americký hamburger

    Hamburger podle Pohlreicha

    Hamburger podle Pohlreicha

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Zdenál
      Zdenál | 30. 6. 2015 12:18

      Používám hovězí krk, je to opravdu ideální maso na burgery (mletí 6mm). Koření dávám jen sůl (dává se 2% váhy masa), pepř a worchester. Jako sýr používejte určitě čedar, protože má velmi výraznou chuť ...třeba eidam tam nejde moc cítit a dá se říct, že je tam zbytečnej :) Bulky je vhodné opéct na vnitřní straně, aby tolik nenasakovaly a spodní potírám tatarkou+hořčice, na horní dávám tatarku a kečup (všeho s mírou, aby to nepřebíjelo ostatní chutě). Jako zeleninu si připravuji mix cibule a ledového salátu (nad i pod maso). jako bonus si můžete osmahnou cibuli se slaninou ;)

    • zsn
      zsn | 30. 12. 2014 22:51

      Bože, to je orgasmus! 8-) O:-)

    • penzionalenka
      penzionalenka | 8. 10. 2014 09:16

      Nádherná fotka, výborná chuť!

    • zmije.com
      zmije.com | 22. 5. 2013 15:58

      mě to moc nechutnalo :-| blééééé :-$ nevim proč :-(

    • LukasKoprnicky
      LukasKoprnicky | 24. 2. 2013 15:03

      Výborný!!!

    • OBO
      OBO | 12. 12. 2012 19:23

      Burger super, worchester dá masu příjemný neagresivní nádech. K hovězímu jsem přidal malinko bůčku, maso má potom víc šťávy. Nakonec jsem maso lehce potřel v burgeru dipem z hořtice a kečupu v poměru 1:1 a burger byl fakt výbornej.

    • martina
      martina | 6. 8. 2012 15:18

      zapomela jsem pridat odkaz :-) www.databazereceptu.org

    • martina
      martina | 6. 8. 2012 15:10

      Delala jsem hamburger odsud. Je tam podrobny postup

    • Laza226
      Laza226 | 6. 5. 2012 13:05

      to teda je!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! <3 Já jsem se do toho zamiloval

    • NikiNikol
      NikiNikol | 23. 2. 2012 14:03

      To je dobrota

    • Simča S.
      Simča S. | 22. 2. 2012 20:57

      To víš, fotku si dodal F.O.O.D. - hlavní sponzor těchto stránek, takže tam prostě je....

    • kucerazd
      kucerazd | 22. 2. 2012 20:00

      co ta fotka? :-)

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí Burgery
    Maso Hovězí Oběd Večeře Smažení Grilování USA Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hovězí maso Olej Pepř mletý Plátkový sýr Rajčata Salát Sůl Worcestrová omáčka Žemle
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Špagety sypané česnekem

    Špagety sypané česnekem

    Ořechové řezy naší babičky

    Ořechové řezy naší babičky

    Bramborový salát s okurkou

    Bramborový salát s okurkou

    Bramborová pomazánka II.

    Bramborová pomazánka II.

    Malinové profiterolky

    Malinové profiterolky

    Dvoubarevný roládový dort se smetanovým krémem

    Dvoubarevný roládový dort se…

    Brambory zapečené se zeleninou

    Brambory zapečené se zeleninou

    Jablečný krémový sen - řez

    Jablečný krémový sen - řez

    Šunkovo-sýrové karbanátky

    Šunkovo-sýrové karbanátky

    Doporučujeme

    95 minut
    Hovězí sekaná Wellington

    Hovězí sekaná Wellington

    60 minut
    Domácí těstoviny

    Domácí těstoviny

    40 minut
    Omáčka z pečených paprik

    Omáčka z pečených paprik

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    29
    Pastýřský koláč
    Pastýřský koláč
    28
    Mimosa koktejl
    Mimosa koktejl
    25
    Závitky z hovězího masa
    Závitky z hovězího masa
    18
    Bezlepkové koláče
    Bezlepkové koláče
    17
    Zapečené těstoviny co dům dal
    Zapečené těstoviny co…

    Zajímavé články

    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého jídelníčku?
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého…
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky i na plech!
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky…

    Sledujte nás

    AHA.cz Změny na Nově: PROČ SE ZBAVILI POLÍVKY? A víme, kdy zavřou Ordinaci!

    Změny na Nově: PROČ SE ZBAVILI POLÍVKY? A víme, kdy zavřou Ordinaci!

    AHA.cz Čvančarová na pranýři: VRAŽEDNÝ MODEL I ORTEL

    Čvančarová na pranýři: VRAŽEDNÝ MODEL I ORTEL

    AHA.cz Deník Aha! 19.1.2021

    Deník Aha! 19.1.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Komu se bude dařit navzdory složité situaci. Jste to vy?

    Horoskop na tento týden: Komu se bude dařit navzdory složité situaci. Jste to vy?

    Dáma.cz Seriál Ulice: Blanka má problémy, Magda žárlí a Ája překvapí Mária

    Seriál Ulice: Blanka má problémy, Magda žárlí a Ája překvapí Mária

    Ženy.cz Kaia, Lila, Leni: Jak dcery topmodelek dobývají módní svět

    Kaia, Lila, Leni: Jak dcery topmodelek dobývají módní svět

    Maminka.cz Marie Doležalová: Celé léto jsem tajila, že znovu čekáme zázrak

    Marie Doležalová: Celé léto jsem tajila, že znovu čekáme zázrak

    Reflex.cz Vladimír Mertlík: Židenický fašistický puč aneb zn. Udělej si sám!

    Vladimír Mertlík: Židenický fašistický puč aneb zn. Udělej si sám!

    E15.cz Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Abecedazahrady Jak levně a rychle vyčistit stříbro

    Jak levně a rychle vyčistit stříbro

    Další doporučené recepty:

    Americký Coca-Cola koláč (buchta) s polevou
    Americký Coca-Cola koláč (buchta) s…
    Americký dýňový koláč
    Americký dýňový koláč
    Americký hamburger
    Americký hamburger
    Americký jablečný koláč s ořechovou drobenkou
    Americký jablečný koláč s ořechovou…
    Americký koláč
    Americký koláč
    Americký koláč II.
    Americký koláč II.
    • Recepty.cz
    • Americký hamburger z vyzrálého hovězího
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí