Zázvorová roláda s tvarohem a povidly

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      špetka sůl
    • 150
      g hladká mouka
    • 5
      ks vejce
    • pepř mletý půl lžičky
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      lžička zázvor - mletý
    • 2
      lžička zázvor (nastrouhaný)
    • 70
      g med
    • 90
      g hnědý cukr
    • 1
      lžička skořice - mletá
  • Na promazání
    • 70
      g moučkový cukr
    • 100
      g smetana ke šlehání
    • 4
      lžíce švestková povidla
    • 500
      g polotučný tvaroh
    • tuzemák podle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1. Troubu zapněte na 160°C. Žloutky vyšlehejte do pěny s 60 g třtinového cukru. Přidejte med a strouhaný zázvor a znovu prošlehejte.
2
2. Mouku prosejte s práškem do pečiva a kořením.
3
3. Bílky vyšlehejte se špetkou soli téměř dotuha, pak do nich všlehejte zbylý cukr.
4
4. Moučnou směs zapracujte opatrně ke žloutkům, pak lehce vmiste i sníh.
5
5. Těsto rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem a pečte asi 15 minut dozlatova. Hotové těsto se na krajích od papíru odlupuje. Ihned po dopečení sundejte z plechu a přikryjte utěrkou. Po 10 minutách jej pomocí prkénka nebo druhého plechu opatrně překlopte, sloupněte papír a překryjte utěrkou i z této strany.
6
6. Tvaroh vyšlehejte se smetanou a cukrem.
7
7. Povidla rozmíchejte s tuzemákem a potřete jimi korpus. Následně namažte krémem, který ovšem neroztírejte až do krajů (asi 1 cm od okraje nechte volný). Smotejte a nechte v ledničce aspoň 2 hodiny odležet.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.