Vdolky s povidly a tvarohem

moje hodnocení: 0

3.9

hodnotilo: 9
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 80
      g cukr krupice
    • 200
      ml mléko
    • 60
      g máslo
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      ks citron
    • 1
      ks vejce
    • 20
      g droždí
    • 1
      hrnek slunečnicový olej
    • povidla
    • tučný tvaroh
    • tvrdý tvaroh nastrouhaný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku a cukr nasypte do mísy, přilijte vlažné mléko, rozpuštěné máslo, sůl, vejce, rozdrobené droždí a nastrouhanou citronovou kůru. Vypracujte měkké, lesklé těsto a nechte 40 minut kynout.

RADA: VIDEO, jak správně udělat kvásek

2
Z těsta vytvarujte asi 50g bochánky a nechte opět asi 10 minut odležet. V kastrolu rozehřejte olej. Bochánky trochu roztáhněte prsty na vdolek a vhazujte do rozpáleného oleje a smažte po obou stranách dozlatova.
3
Lehce zchladlé vdolky potřete povidly, ozdobte tvarohem a posypte citronovou kůrou a nastrouhaným tvarohem.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na nekynuté lívance bez vajec

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.