Žampionový krém s krutony

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Noky a krutony
    • 75
      g máslo
    • 50
      g slanina
    • 4
      plátek toastový chléb
    • 4
      lžíce krémový sýr
    • sůl
    • 1
      ks pórek
    • rostlinný olej
    • muškátový květ
    • pepř mletý
    • 2
      ks bobkový list
    • 250
      g žampiony
    • 200
      g mascarpone

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žampiony nakrájejte na kousky, pórek na kolečka a opečte je na olivovém oleji. Zalijte 1 l vody.
2
Přidejte bobkový list, sůl a pepř a vařte asi 10 minut doměkka. Bobkový list vyndejte, přidejte mascarpone a rozmixujte dohladka. Dochuťte solí, pepřem a muškátovým květem.
3
Plátky slaniny nakrájejte, co nejjemněji to jde, a opečte nasucho na pánvi. Smíchejte s čerstvým sýrem.
4
Z chleba okrájejte kůrku a nakrájejte na kostičky.
5
K výpeku ze slaniny přidejte máslo a opečte krutony. Polévku podávejte s nokem z čerstvého sýra a s krutony.
Kategorie: Polévky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: