Žampionový krém se slaninou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g čerstvé žampiony
    • 250
      g brambory
    • 120
      g anglická slanina nebo Váhalova, moravská...
    • cibule
    • máslo nebo olej
    • 2
      stroužek česnek
    • muškátový květ
    • sůl
    • pepř mletý
    • vývar dle potřeby
    • smetana ke šlehání nebo zakysaná
    • krutony

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Slaninu pokrájíme na nudličky nebo kostičky a necháme nasucho osmažit dozlatova v hrnci, ve kterém budeme vařit polévku. Po osmažení slaninu bez vysmaženého tuku vyndáme, do výpeku nasypeme pokrájenou cibuli a osmažíme dosklovata. Pokud je výpeku málo, můžeme přidat kousek másla nebo trošku oleje.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
K osmažené cibuli přidáme pokrájené žampiony, nasekaný česnek a muškátový květ dle chuti a smažíme do jejich povadnutí. Poté přisypeme pokrájené oloupané brambory, přilijeme zhruba půl litru vývaru, osolíme, opepříme a vaříme do změknutí brambor.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Ponorným mixérem polévku rozmixujeme v hladký krém, který naředíme do požadované hustoty vývarem, zjemnit ji můžeme decilitrem smetany nebo ji můžeme až na talíři doplnit kopečkem zakysané smetany pokojové teploty.
4
Polévku ještě můžeme dle chuti osolit nebo opepřit. Na talíři ji doplníme osmaženou slaninkou a kdo má rád v polévce krutonky, přidá jich pár také.

RADA: 6 osvědčených tipů, jak zahustit polévku nebo omáčku

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: