Mřížkový koláč s povidly a tvarohem

moje hodnocení: 0

5.0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: 12 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto:
    • 500
      g hladká mouka
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      kostka máslo změklé, 250 g
    • citronová kůra
    • 2
      ks vejce
    • mléko je-li třeba
  • Déle:
    • pečící papír
    • 400
      g švestková povidla dle chuti, cca
    • 700
      g měkký tvaroh
    • 2
      lžíce vanilkový pudink
    • cukr krupice dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku, cukry a jemně nastrouhanou citronovou kůru smícháme v míse. Přidáme vejce se změklým máslem a vypracujeme hladké těsto, kdy dle potřeby můžeme po troškách přidat i trochu mléka. Záleží to na kvalitě mouky, velikosti vajec... Hotové těsto necháme alespoň půl hodiny odpočinout a pak jeho větší díl rozválíme přímo na pečícím papíru na plát,který přeneseme na větší, vyšší plech. Okraje necháme trochu zvýšené.

RADA: Jak poznat opravdové máslo?

2
Těsto potřeme vrstvou povidel. Jsou-li tuhá, naředíme si je rumem nebo čajem. Množství povidel dáme dle vlastní chuti, jejich sladkosti.
3
Na povidlovou vrstvu naneseme v rovnoměrné vrstvě tvaroh, který jsme si dle chuti osladili a smíchali s pudinkovým práškem.

RADA: VIDEO, jak udělat ty nejlepší míša řezy

4
Zbylé těsto vyválíme na pomoučněném stole, nařežeme rádýlkem na slabší proužky, ze kterých na koláči uděláme mřížku.
5
Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů dorůžova, cca 40 minut. Po zchladnutí pokrájíme a podáváme. Po upečení je koláč křehčí, do druhého dne více zvláční.

RADA: 5 vychytávek nejen při pečení sladkého

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.