Smetanová polévka (Rahmsuppe)

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks brambory (středně velké)
    • 250
      ml zakysaná smetana
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
  • Na slanou drobenku
    • 200
      g hladká mouka (lehce osolená)
    • 200
      ml voda
    • 100
      g sádlo (horké rozpuštěné)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Omyté, ale neoloupané brambory nakrájejte na kostičky a uvařte je v osolené vodě. Když jsou měkké, smíchejte zakysanou smetanu, smetanu ke šlehání a mouku, směs zamíchejte k uvařeným bramborám a nechte ještě asi 5 minut vařit. Podle chuti osolte a opepřete, přidejte česnek a chcete-li, trochu octa. Zatímco se polévka vaří, připravte si slanou drobenku.
2
V hrnci s nepřilnavým povrchem míchejte nasucho asi půl hodiny 200 g lehce osolené mouky. Až zezlátne, přidejte za stálého míchání asi 200 ml vroucí vody. Hmota by měla byt pevná, ale ne tak jako těsto na knedlíky. Nakonec přidejte asi 100 g horkého, rozpuštěného sádla. Podávejte zvlášť k polévce. Každý stolovník si do polévky přidává drobenku podle chuti.
3
**Zdroj**: http://www.burgenland-schmeckt.at
4
----
5
**Tip**: Když je polévka skoro hotová, můžete do ní přidat ještě slité a okapané konzervované fazole.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.