Rybí polévka - smetanová

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 700
      g rybí maso
    • sůl
    • 1
      ks bobkový list
    • 6
      ks pepř celý -kuličky
    • 6
      ks nové koření -kuličky
    • 100
      g kořenová zelenina -směs
    • 40
      g máslo
    • 80
      g hladká mouka
    • houska
    • 80
      ml mléko
    • 1
      ks žloutek
    • 120
      ml smetana ke šlehání
    • muškátový květ -dle chuti
  • Dozdobení:
    • zakysaná smetana
    • petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ryby, kořenovou zeleninu a koření povaříme cca 30 minut v osolené vodě. Housku namočíme do mléka. Z másla a mouky si připravíme jíšku, kterou zahustíme scezený rybí vývar a dobře provaříme.
2
V polévce pak rozmixujeme maso bez kostí a vymačkanou housku. Povaříme a zjemníme žloutkem rozmíchaným ve smetaně. Přidáme muškátový květ, případně dosolíme a podáváme ozdobené petrželkou a kopečkem zakysané smetany (tu můžeme rovnou přimíchat do hotové polévky, ale již ji nevaříme).

Komentáře k receptu

  • Milena
    Milena |

    29. 12. 2015 14:49

    Řekla bych, že si tahle polévka v naší rodině našla své jisté místo. Mně chutnala velmi, je podobná jemným krémovým polévkám a není až tak cítit rybinou jako obvykle, takže jí jedli všichni bez výjimky, i děti. Za naší rodinu jí určitě doporučuji :-) .

  • Jaroslava Vlasáková
    Jaroslava Vlasáková |

    19. 12. 2015 20:39

    Děláme doma hodně podobnou, jen maso nemixujeme, ale přidáváme ho do polévky se smaženou houskou. Je vynikající.

  • Marie Hodková
    Marie Hodková |

    7. 7. 2014 13:00

    Polévka je výborná, jemná, téměř dokonalá i když jsem musela trochu změnit postup. Určitě ji někdy zkusím zahustit i s houskou, tentokrát jsem se ale musela spokojit jen s jíškou. Použila jsem rybí filé. Děkuji

  • musss
    musss |

    4. 6. 2014 16:57

    Tak se mi nějak zdrcla :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(

  • Jarmila Zemanová
    Jarmila Zemanová |

    24. 12. 2013 13:04

    Rybí polévku dělám skoro stejně. Přidávám do ní ještě uvařenou mrkev s celerem z vývaru a něco mála masa natrhaného vidličkou. Dělám ji běžně, je výborná.