Rybí polévka s filetem z tresky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1000
      ml hovězí vývar
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks celer
    • 2
      ks petržel
    • bobkový list
    • 7
      ks nové koření
    • 5
      ks pepř celý
    • tymián
    • 2
      ks kapří maso hlavy
    • 1
      ks muškátový oříšek
    • petrželka
    • 2
      ks treska
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do horkého neochuceného vývaru dejte nakrájenou kořenovou zeleninu, bobkový list, nové koření, pepř, tymián a vše vařte zhruba 10 minut. Poté přidejte kapří hlavy a vařte dalších 20–25 minut.

RADA: Jak na silný a čirý vývar?

2
Vývar přeceďte, kapří hlavy oberte, maso a zeleninu vhoďte zpět do polévky. Osolte, přidejte nastrouhaný muškátový oříšek a posypte nasekanou čerstvou petrželkou. Na pánvi rozhřejte olivový olej a osmažte na něm nasolené a opepřené filety tresky. Ty poté pokládejte doprostřed naservírované polévky.
3
Na závěr ozdobte větvičkou tymiánu a posypte čerstvě nadrceným černým pepřem. Tip: Milovníci ryb si mohou přidat do polévky jikry, které pomohou vytvořit výraznější chuť!

RADA: Polévky, které zaženou i ten největší hlad

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: