Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g kapří maso
    • 100
      g jikry
    • 5
      ks nové koření
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks šalotka
    • 0,5
      ks celer
    • 1
      ks petržel
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks rohlík
    • 1
      lžíce máslo
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do kastrolu vložíme rybí skelety, hlavy a všechny odřezky (z hlav vyndejte žábry, jinak bude polévka hořká). Přidáme pár kuliček černého pepře a nového koření, bobkový list, mrkev, cibuli, celer a kořen petržele. Zalijeme studenou vodou, osolíme. Jakmile polévka začne vařit, sebereme pěnu a 20 minut pomalu vaříme na mírném ohni.

RADA: Jak se zbavit zápachu z rybiny?

2
Poté vývar přecedíme.

RADA: Jak na silný vývar?

3
Na kousku másla orestujeme šalotku nasekanou najemno. Čerstvou mrkev a kousek kořene petržele nastrouháme a přihodíme do hrnce. Orestujeme a zasypeme tak dvěma lžícemi hladké mouky, uděláme obyčejnou jíšku. Zalijeme čirým rybím vývarem, promícháme a ochutíme špetkou muškátového oříšku. Do polévky přidáme jikry nebo mlíčí. Necháme pět minut povařit. Mezitím obereme z hlavy uvařené maso a dáme ho do hrnce.
4
Z rohlíku nakrájíme kostičky, dáme do pekáče a necháme v troubě pomalu péct na 140 °C dozlatova, čas od času promícháme.
5
Před servírováním krutonky přehodíme do pánve a na kousku másla orestujeme.

RADA: Co nesmí chybět na vánočním stole?

Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: