Slepičí vývar F.O.O.D.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 360 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule
    • celer
    • 1
      lžíce sůl
    • pórek
    • 1
      ks mrkev
    • 2
      stroužek česnek
    • 3
      l voda
    • 1
      ks petržel
    • 1
      hrst petrželka
    • 1
      lžička tymián
    • bobkový list
    • 1
      ks slepice
    • nové koření
    • pepř celý
    • 1
      ks řapíkatý celer
  • Nudlová polévka
    • celer
    • sůl
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel
    • pepř mletý
    • 1
      hrst petrželka
    • 4
      hrst nudle
    • slepičí maso z vývaru

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Naporcovanou slepici zprudka opečte spolu s kořenovou zeleninou v předem rozehřáté troubě na 200 °C, asi 30 minut.
2
Poté maso a zeleninu opláchněte od přebytečné bílkoviny a v hrnci zalijte vodou.

RADA: Jak na silný a čirý vývar?

3
Přidejte řapík, pórek, petrželku, cibuli, česnek i všechno koření. Osolte a přiveďte k varu. Teplotu snižte tak, aby se voda jen jemně čeřila, seberte lžící pěnu a nepřiklopené vařte asi 5 hodin.

RADA: Jak krájet cibuli? Koukněte na video!

4
Sceďte. Kořenovou zeleninu nakrájejte nadrobno a uvařte ve vývaru.
5
Přidejte obrané slepičí maso a nudličky. Povařte 3 minuty a na závěr přidejte nasekanou petrželku. Dochuťte solí a pepřem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: