Hrnková bábovka s olejem

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny přísady dobře prošleháme a těsto vlejeme do vymazané bábovkové formy. Pokud chceme bábovku mramorovou, rozdělíme těsto na poloviny, do jedné vmícháme 2 lžíce kakaa a promícháme.
2
Do formy vlejeme bílé těsto, na něj tmavé těsto a špejlí přejedeme dokola, aby se tmavé těsto vmíchalo do světlého. Pečeme při teplotě okolo 180 °C asi 40 minut. Vyzkoušíme špejlí píchnout do těsta, pokud je čistá, bábovka je upečená.
3
Poznámka: toto těsto ve stejném množství lze použít na rychlý koláč, stačí akorát na 1 plech. Vrch posypeme ovocem (rybíz, jošta, ostružiny - pokud použijeme různé barvy, vypadá to efektně). Upečený koláč posypeme přes sítko práškovým cukrem. Koláč se peče samozřejmě kratší dobu.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jitka
    Jitka |

    16. 12. 2012 12:15

    Dnes jsem zkouisela, oproti nadsenym reakcim zde musim rict, ze je to babovka tzv. bez chuti i bez zapachu. Chce to hodne prichutit, ozdobit.

  • Ela
    Ela |

    10. 8. 2012 12:10

    Super super, hotová mňamka....a jde i s hladké mouky, žiju v JAR a stejný problém, nemají zde polohrubou, tak peču z hladké a dílo se vždy podaří....díky za super recept...všem doma chutná ;-)

  • katuskabeluska
    katuskabeluska |

    23. 3. 2012 19:49

    mam v Mexiku stejny problem :) vsude jen hladka, kukuricna, nebo hladka s kouskama otrub :'(

  • Katka
    Katka |

    15. 4. 2011 18:43

    Také jsem bábovku dělala a mohu jen doporučit. :-)

  • Jirina
    Jirina |

    29. 11. 2010 05:07

    Ja take nemohu koupit hrubou, nebo plohrubou mouku v Asutralii, zkusim to s tou hladkou. Diky

  • marie vasova
    marie vasova |

    29. 5. 2009 07:34

    Včera jsem pekla, a babovka je vynikajici.děkuji za recept a vsem doporucuji.je to vyborne :-)

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    28. 2. 2009 19:19

    Ďakujem pani Zuzanka, som rada, že sa podarila:)))

  • Zuzi P.
    Zuzi P. |

    28. 2. 2009 12:31

    Pani Tereza zaslouzi rad varecky zlate!!!! Jelikoz ziji v Britanii, nemame polohrubou mouku. Dala jsem misto ni hladkou a babovka se mi nadherne povedla a prekrasne se vyklopila. Je vynikajici. Moc dekuji za tento recept, dlouho se mibabovka takhle nepovedla. dekuji zuzana

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    26. 11. 2008 13:43

    Ivuška, prasknúť to môže vtedy, keď cesto rýchlo kysne. Skúste dať do rúry vyhriatej na menej, aby sa postupne dvíhalo cesto. Inak jedna rada : ak praskne, po vyklopení ihneď za horúca stlačte prasklinu k sebe a chvíľu podržte. Ono sa to trocha zacelí. Rovnakým spôsobom si pomôžete, ak bábovka nevybehla rovnako a po vyklopení stojí nakrivo - položte na dosku a pekne rukami pritlačte o dosku tak, aby bola rovno :)))) Potom pocukrujte alebo polejte polevou. Poleva vám schová aj praskliny.

  • Iva- Ma
    Iva- Ma |

    25. 11. 2008 14:56

    Hodnotím 1, je prima receptík rychlé,jednoduché a moc dobré.Ještě jsem vylepšila troškou ořechů a vanil.cukrem.Výborná chuť. Jenže se mi přece stal zádrhel.Při pečení mi lehce praskla nahoře, pekla jsem na 170 st. elektr., asi 45 min. Vyklopit šla skvěle, vše v pořádku jinak.Nevím zda jsem udělala při pečení chybu /že trochu popraskalo/,vidět není, je to vlastně dno.Jen by mně zajímalo zda je to běžné, nebo jsem při pečení něco vyvojtila :-) To pro příště-ať se vyvaruju. Díky za radu

  • Iva- Ma
    Iva- Ma |

    25. 11. 2008 13:33

    Hodnotím 1,dobrý receptík,jednoduché a rychlé.Moc chutná,přidala jsem sice ještě vanilkový cukr a trochu mletých oříšků. Jen jeden zádrhel se mi přihodil při pečení lehce naprasklo shora.Nevím, zda troubou-pekla jsem na 170 st.C asi 45 min,vyklopila jsem bez problémů.Ta puklinka není vidět-je to v podstatě dno.Jen by mně zajímalo,kde jsem udělala chybu nebo je-li to běžné.

  • Jana Cz.
    Jana Cz. |

    3. 5. 2007 22:00

    Tohle těsto je super. Používám ho na mnoho způsobů a pokaždé je to vynikající. Smíchám sypké suroviny, pak přidám ostatní a jen promíchám ruční metlou - vždy se povede. Jen dávám pouze 3 vejce. Teď o víkendu jsem pekla: těsto - tvarohová nádivka - borůvky - ořechová posypka dle receptu pí Vencové - úžasné!!! Jinak Terezko, Vaše recepty jsou báječné.

  • Mirka Málková
    Mirka Málková |

    15. 2. 2007 09:00

    Tak tuto bábovku jsem pekla kdysi dětem,Recept se mi někde ztratil a teď mám radost,že jsem ho objevila.Díky,díky!!!!!!!

  • Nút
    Nút |

    18. 11. 2006 18:39

    Jů to je fajn rychlá bez váhy a užasně dobroučká a hlavně vonavá domácí . Super recept .Přečetla jsem a protože byla sobota odpoledne hned zkusila..paráda.. má varianta vše jak je popsáno ale aby tolik nenadýmala tak jen půl prdopeču a ze 4 bílků udělat sníh a nakonev lehounce podmíchat vmíchat. Samo že na začátku jen žloutky cukr, pomalým pramínkem olej pak mléko ..Jo a ještě lepší je z hrubé mouky, je nadýchanější. T5aky jsem do ní přidala citronovou kůru...to vonělo..dík

  • pavla mala
    pavla mala |

    17. 11. 2006 21:30

    je to moc dobry vsem doporucu ji

  • Jana Pátková
    Jana Pátková |

    17. 11. 2006 16:07

    Musím se přidat, není to jako bábovka, ale buchta na plechu s broskvovým kompotem, přidala jsem hrozinky a strouhaný kokos. Už je půlka pryč. Musím se přiznat, že nemáme doma formy na bábovku a dorty, babička to měla doma, ale někam to odešlo, no nevím, tak to řeším plechem.Ale mám ráda takové rychlé moučníky.Díky

  • silva rohackova
    silva rohackova |

    16. 11. 2006 13:15

    Tuto bábovku dělávám už spoustu let a vždy se po ní jen zapráší, není suchá a je moc chutná!!chválím!!

Poslední navštívené:

Abecední seznam: