• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Hrnková bábovka s olejem
    Napište svůj komentář k receptu

    Hrnková bábovka s olejem

    autor: J.Tereza
    0.0
    moje hodnoceni
    4.3
    hodnotilo: 21
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Hrnková bábovka s olejem
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 4
        ks vejce
      • 2
        hrnek polohrubá mouka 1/4litrový
      • 1
        hrnek moučkový cukr
      • 0,50
        hrnek rostlinný olej
      • 1
        hrnek mléko
      • 1
        balíček prášek do pečiva

    Postup přípravy receptu

    1
    Všechny přísady dobře prošleháme a těsto vlejeme do vymazané bábovkové formy. Pokud chceme bábovku mramorovou, rozdělíme těsto na poloviny, do jedné vmícháme 2 lžíce kakaa a promícháme.
    2
    Do formy vlejeme bílé těsto, na něj tmavé těsto a špejlí přejedeme dokola, aby se tmavé těsto vmíchalo do světlého. Pečeme při teplotě okolo 180 °C asi 40 minut. Vyzkoušíme špejlí píchnout do těsta, pokud je čistá, bábovka je upečená.
    3
    Poznámka: toto těsto ve stejném množství lze použít na rychlý koláč, stačí akorát na 1 plech. Vrch posypeme ovocem (rybíz, jošta, ostružiny - pokud použijeme různé barvy, vypadá to efektně). Upečený koláč posypeme přes sítko práškovým cukrem. Koláč se peče samozřejmě kratší dobu.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Bábovka s olejem

    Bábovka s olejem

    Bramborový salát s olejem

    Bramborový salát s olejem

    Hrnková bábovka s vanilkou

    Hrnková bábovka s vanilkou

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Jitka
      Jitka | 16. 12. 2012 12:15

      Dnes jsem zkouisela, oproti nadsenym reakcim zde musim rict, ze je to babovka tzv. bez chuti i bez zapachu. Chce to hodne prichutit, ozdobit.

    • Ela
      Ela | 10. 8. 2012 12:10

      Super super, hotová mňamka....a jde i s hladké mouky, žiju v JAR a stejný problém, nemají zde polohrubou, tak peču z hladké a dílo se vždy podaří....díky za super recept...všem doma chutná ;-)

    • katuskabeluska | 23. 3. 2012 19:49

      mam v Mexiku stejny problem :) vsude jen hladka, kukuricna, nebo hladka s kouskama otrub :'(

    • Katka
      Katka | 15. 4. 2011 18:43

      Také jsem bábovku dělala a mohu jen doporučit. :-)

    • Jirina
      Jirina | 29. 11. 2010 05:07

      Ja take nemohu koupit hrubou, nebo plohrubou mouku v Asutralii, zkusim to s tou hladkou. Diky

    • marie vasova
      marie vasova | 29. 5. 2009 07:34

      Včera jsem pekla, a babovka je vynikajici.děkuji za recept a vsem doporucuji.je to vyborne :-)

    • Tereza J.
      Tereza J. | 28. 2. 2009 19:19

      Ďakujem pani Zuzanka, som rada, že sa podarila:)))

    • Zuzi P.
      Zuzi P. | 28. 2. 2009 12:31

      Pani Tereza zaslouzi rad varecky zlate!!!! Jelikoz ziji v Britanii, nemame polohrubou mouku. Dala jsem misto ni hladkou a babovka se mi nadherne povedla a prekrasne se vyklopila. Je vynikajici. Moc dekuji za tento recept, dlouho se mibabovka takhle nepovedla. dekuji zuzana

    • Tereza J.
      Tereza J. | 26. 11. 2008 13:43

      Ivuška, prasknúť to môže vtedy, keď cesto rýchlo kysne. Skúste dať do rúry vyhriatej na menej, aby sa postupne dvíhalo cesto. Inak jedna rada : ak praskne, po vyklopení ihneď za horúca stlačte prasklinu k sebe a chvíľu podržte. Ono sa to trocha zacelí. Rovnakým spôsobom si pomôžete, ak bábovka nevybehla rovnako a po vyklopení stojí nakrivo - položte na dosku a pekne rukami pritlačte o dosku tak, aby bola rovno :)))) Potom pocukrujte alebo polejte polevou. Poleva vám schová aj praskliny.

    • Iva- Ma
      Iva- Ma | 25. 11. 2008 14:56

      Hodnotím 1, je prima receptík rychlé,jednoduché a moc dobré.Ještě jsem vylepšila troškou ořechů a vanil.cukrem.Výborná chuť. Jenže se mi přece stal zádrhel.Při pečení mi lehce praskla nahoře, pekla jsem na 170 st. elektr., asi 45 min. Vyklopit šla skvěle, vše v pořádku jinak.Nevím zda jsem udělala při pečení chybu /že trochu popraskalo/,vidět není, je to vlastně dno.Jen by mně zajímalo zda je to běžné, nebo jsem při pečení něco vyvojtila :-) To pro příště-ať se vyvaruju. Díky za radu

    • Iva- Ma
      Iva- Ma | 25. 11. 2008 13:33

      Hodnotím 1,dobrý receptík,jednoduché a rychlé.Moc chutná,přidala jsem sice ještě vanilkový cukr a trochu mletých oříšků. Jen jeden zádrhel se mi přihodil při pečení lehce naprasklo shora.Nevím, zda troubou-pekla jsem na 170 st.C asi 45 min,vyklopila jsem bez problémů.Ta puklinka není vidět-je to v podstatě dno.Jen by mně zajímalo,kde jsem udělala chybu nebo je-li to běžné.

    • Jana Cz.
      Jana Cz. | 3. 5. 2007 22:00

      Tohle těsto je super. Používám ho na mnoho způsobů a pokaždé je to vynikající. Smíchám sypké suroviny, pak přidám ostatní a jen promíchám ruční metlou - vždy se povede. Jen dávám pouze 3 vejce. Teď o víkendu jsem pekla: těsto - tvarohová nádivka - borůvky - ořechová posypka dle receptu pí Vencové - úžasné!!! Jinak Terezko, Vaše recepty jsou báječné.

    • Mirka Málková
      Mirka Málková | 15. 2. 2007 09:00

      Tak tuto bábovku jsem pekla kdysi dětem,Recept se mi někde ztratil a teď mám radost,že jsem ho objevila.Díky,díky!!!!!!!

    • Nút
      Nút | 18. 11. 2006 18:39

      Jů to je fajn rychlá bez váhy a užasně dobroučká a hlavně vonavá domácí . Super recept .Přečetla jsem a protože byla sobota odpoledne hned zkusila..paráda.. má varianta vše jak je popsáno ale aby tolik nenadýmala tak jen půl prdopeču a ze 4 bílků udělat sníh a nakonev lehounce podmíchat vmíchat. Samo že na začátku jen žloutky cukr, pomalým pramínkem olej pak mléko ..Jo a ještě lepší je z hrubé mouky, je nadýchanější. T5aky jsem do ní přidala citronovou kůru...to vonělo..dík

    • pavla mala
      pavla mala | 17. 11. 2006 21:30

      je to moc dobry vsem doporucu ji

    • Jana Pátková
      Jana Pátková | 17. 11. 2006 16:07

      Musím se přidat, není to jako bábovka, ale buchta na plechu s broskvovým kompotem, přidala jsem hrozinky a strouhaný kokos. Už je půlka pryč. Musím se přiznat, že nemáme doma formy na bábovku a dorty, babička to měla doma, ale někam to odešlo, no nevím, tak to řeším plechem.Ale mám ráda takové rychlé moučníky.Díky

    • silva rohackova
      silva rohackova | 16. 11. 2006 13:15

      Tuto bábovku dělávám už spoustu let a vždy se po ní jen zapráší, není suchá a je moc chutná!!chválím!!

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
    Moučníky Bábovky Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Vosí hnízda

    Vosí hnízda

    Kávěnky

    Kávěnky

    Jahodová Pavlova

    Jahodová Pavlova

    Jednoduchá pomazánka z ricotty se šunkou

    Jednoduchá pomazánka z ricotty se…

    Bramborová frittata

    Bramborová frittata

    Domácí mangové chutney

    Domácí mangové chutney

    Pochoutkový dip k zelenině

    Pochoutkový dip k zelenině

    Uzena polévka se zeleninou a bramborem.

    Uzena polévka se zeleninou a…

    Pečený květák s kari

    Pečený květák s kari

    Doporučujeme

    40 minut
    Mrkvovo-mandlové cupcakes s batátovým krémem

    Mrkvovo-mandlové cupcakes s batátovým…

    120 minut
    Galetka s batáty a kozím sýrem

    Galetka s batáty a kozím sýrem

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    15 minut
    Bramboráky

    Bramboráky

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    Poslední sledované recepty

    27
    Segedínský guláš
    Segedínský guláš
    26
    Super letní tvarohový koláč s ovocem
    Super letní tvarohový…
    26
    Kuřecí prsa na kari se smetanou
    Kuřecí prsa na kari se…
    25
    Bramboráky
    Bramboráky
    24
    Palačinky
    Palačinky

    Zajímavé články

    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky i na plech!
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky…
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně zasytí!
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně…

    Sledujte nás

    AHA.cz Změny na Nově: PROČ SE ZBAVILI POLÍVKY? A víme, kdy zavřou Ordinaci!

    Změny na Nově: PROČ SE ZBAVILI POLÍVKY? A víme, kdy zavřou Ordinaci!

    AHA.cz Čvančarová na pranýři: VRAŽEDNÝ MODEL I ORTEL

    Čvančarová na pranýři: VRAŽEDNÝ MODEL I ORTEL

    AHA.cz Deník Aha! 19.1.2021

    Deník Aha! 19.1.2021

    Dáma.cz Seriál Ulice: Blanka má problémy, Magda žárlí a Ája překvapí Mária

    Seriál Ulice: Blanka má problémy, Magda žárlí a Ája překvapí Mária

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Komu se bude dařit navzdory složité situaci. Jste to vy?

    Horoskop na tento týden: Komu se bude dařit navzdory složité situaci. Jste to vy?

    Ženy.cz Kaia, Lila, Leni: Jak dcery topmodelek dobývají módní svět

    Kaia, Lila, Leni: Jak dcery topmodelek dobývají módní svět

    Maminka.cz Za tři dny bez plenek! Snadná a rychlá metoda, která stojí za vyzkoušení

    Za tři dny bez plenek! Snadná a rychlá metoda, která stojí za vyzkoušení

    Reflex.cz Rakušan: S Piráty máme na vítězství, lidé z ANO nemyslí samostatně, za našeho poslance Pávka se omlouvám

    Rakušan: S Piráty máme na vítězství, lidé z ANO nemyslí samostatně, za našeho poslance Pávka se omlouvám

    E15.cz Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Abecedazahrady Jak levně a rychle vyčistit stříbro

    Jak levně a rychle vyčistit stříbro

    Další doporučené recepty:

    Hrníčkový perník 1.
    Hrníčkový perník 1.
    Hrníčkový šlehačkový dort
    Hrníčkový šlehačkový dort
    Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
    Hrnková bábovka s citronovou kůrou a…
    Hrnková bábovka s vanilkou
    Hrnková bábovka s vanilkou
    hrnková bublanina
    hrnková bublanina
    Hrnková buchta s kokosem a polevou
    Hrnková buchta s kokosem a polevou
    • Recepty.cz
    • Hrnková bábovka s olejem
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí